YLE:n vuoro markkinoida seksibisnestä varteenotettavana tulonlähteenä
YLE kirjoittaa, että seksibisnekseen tulee nyt uusia tekijöitä, nuoria aikuisia, joilta loppuvat rahat.
Seksibisnes on tulonlähde, jota ei tehdä yleensä heti koulusta valmistuttua eläkeikään saakka. Alalla on kuitenkin enimmäkseen naisia joka ikäryhmästä. Naisten osuus seksibisneksestä Suomessa on noin 95%.
Syyt lähteä mukaan seksikauppaan ovat moninaiset. Suurimmalle osalle kyseessä on kuitenkin helppo ja turvallinen ansaintakeino. Jotkut hakevat jännitystä elämäänsä ja pieni osa myy seksiä kyetäkseen ostamaan päihteitä.
Suosituimmat ammattilaiset tienaavatkin kuin Roope Ankka konsanaan. Puhutaan jopa tuhannen euron päiväansioista ilman verottajan mahdollisuutta puuttua asiaan.
Markkinoille vetää yrittäjähenkisiä ihmisiä juurikin rahan tienaamisen helppous. Elämää taas hankaloittaa käteisen rahan peseminen. Seksityössä ei maksella mobilepaylla tai pankkikortilla, koska palvelun ostajat eivät yleensä halua identiteettiään julki, eivätkä seksin myyjät tietenkään tulojaan verottajan saataville. Monilla alan tekijöillä onkin mittava käteiskassa, jonka sähköiseksi muuttaminen ei ole helppoa pankkien uteliaisuudesta johtuen.
Seksityöläisten määrä ei ole, toisin kuin pro-tukipiste väittää, lisääntynyt, vaan on pysynyt samalla tasolla jo vuosikaudet. Asia on helppo todistaa ensinnäkin kilpailun puuttumisella, mikä tulee ilmi Suomessa myytävien seksipalveluiden suhteellisen korkeassa hintatasossa sekä julkisten ilmoitusten määrällä.
Vakiintunut hintataso on noin 250 euroa alkavalta tunnilta. Jos alalle olisi suoranaista tunkua, hinnatkin putoaisivat, koska maksukykyisiä asiakkaita on rajallinen määrä. Voisi helpostikin kuvitella, että kovinkaan monella asiakkaalla ei ole varaa ostaa palveluita esim. neljää kertaa kuussa. KELA tai sossu eivät anna varoja seksipalveluiden ostamiseen.
Mitä tulee julkisiin ilmoituksiin, niitä on tarkasteltavissa useissakin URL:ssa, jos osaa nettiä käyttää. Suomesta palvelintilaa ostavat alustat eivät salli ns. seksin myymistä, koska kyseessä olisi tuolloin kriminalisoitu paritustoiminta, vaan puhutaan hävelisäästi treffisivustoista. Ulkomailta käsin toimivilla ilmoitussivustoilla on mukana myös suomalaisten palveluntarjoajien palveluiden hinnat sekä se, mitä tarjotaan. Näillä sivuilla ilmoittajien määrät ovat pysyneet samalla tasolla vuosikaudet. Edes korona ei hidastanut tahtia.
Onkin mielenkiintoista seurata, miten syksyn naisvaltaisten alojen YT:t vaikuttavat ilmoittajien määrään?
Tässä asiassa vallitsi vielä kymmenen vuotta sitten Suomessa moralistisen asenteen siivittämä viestintä, jonka mukaan lähes kaikki seksityöläiset ovat hyväksikäytettyjä ja alalle pakotettuja tai huumeriippuvaisia. Yleisesti pyrittiin etsimään keinoja ilmiön lopettamiseksi, esimerkiksi kieltämällä seksin ostaminen j.n.e.
On yllättävää kuinka nopeasti asia on alettu nähdä realistisemmassa ja totuudenmukaisemmassa valossa.
Ilmoita asiaton viesti
Jotenkin huvittaa tuo ”uussuomi” Ylessä. Ei puhuta seksiammattilaisista eikä seksialan yrittäjistä, vaan seksityöntekijöistä. Eikös se ole yksityistä yritystoimintaa, jos asiakas maksaa palkan? Eihän siinä tokikaan solmita työsopimusta.
Ilmoita asiaton viesti
Alan piireissä puhutaan palveluntarjoajista. Kyse on yksityisyrittäjistä, joista merkitttävän suuri osa ei kuitenkaan suorita valtiolle maksuvelvoitteitaan.
Ilmoita asiaton viesti
Seksityöntekijä ei ole halventava ilmaus kuten ne aikaisemmin käytetyt.
Ilmoita asiaton viesti