Yllättävä pikku-uutinen, joka ei suomalaisia edes kiinnosta

Kreikka vahvistaa asevoimiaan keskellä aluekiistaa Turkin kanssa: 18 hävittäjää Ranskasta ja tuhansia uusia sotilaita. Puhutaan siis miljardien käyttämisestä asevarusteluun.

http://www.lentoposti.fi/uutiset/kreikasta_tulossa_dassault_rafalen_ensimm_inen_eurooppalainen_vientiasiakas_ostaisi_18_h_vitt_j

https://yle.fi/uutiset/3-11541839

Tavallaan on helpottavaa tietää, mihin niin sanottua korona-rahastoa käytetään. Mitäs se Suomen osuus kassasta oli? Muutama miljardi?

Kreikan valtionvelka on joidenkin lähteiden mukaan n. 300 miljardia euroa. Suomikin rahoittaa osaltaan eittämättä aluillaan olevaa öljysotaa Kreikan ja Turkin välillä. Sota syttyy, koska Turkki ei tule hyväksymään sitä, että kaikki öljy- vai puhutaanko, että kaasulöydökset ovat Kreikan alueella. Kreikan alueista esim. suomalaisille tutut Rodoksen ja Kosin sekä Lesboksen saaret ovat liki uintietäisyydellä Turkin mantereesta ja Turkki katsookin tästä syystä olevansa oikeutettu osaan öljystä.

Öljy ja LNG ovat molemmille maille tärkeät, koska kumpikin maa antaa käytännössä piupaut kestävälle kehitykselle ja ympäristönsuojelulle. Ainoa asia, mikä kummassakin maassa ensisijaisesti sähköistyy, on poliittinen ilmapiiri. Turkki hävisi ensimmäisen erän yrittäessään dumpata pakolaisylijäämänsä Kreikkaan ja toisen erän, kun Kreikka hääti turkkilaisen öljynetsintäaluksen pois aluevesiltään. Kolmatta erää odotellaan.

kosonenjuhapekka

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu