Euro ja EU pysyvät pystyssä tavallisten kansalaisten rahoilla

(Tilanne nyt kymmeniä… miljardeja pahempi. JOS ajattelee, että rahavelka paha.)

Artikkeli julkaistu 14.5.2014:

Ilman suomalaisten antamaa 10 miljardia ja muiden eurooppalaisten satoja miljardeja euro olisi jo kaatunut. Ja mahdollisesti koko EU. Vertailulukuna: Suomen sosiaali- ja terveysmenot 2014 12,8 mrd,

Hädissään EU alkoi rikkoa omia sääntöjään ja ryhtyi pelastamaan yksiä EU-maita toisten EU-maiden rahoilla. Tämä on EUn omien sääntöjen vastaista.

Suomen hallituspuolueiden toitottama, tämänhetkinen, EUn vakaus on ostettu kansalaisilta otetuilla rahoilla. Ja vakaus voi loppua millä hetkellä hyvänsä.

EUn vakaus pysyy tasan niin kauan, kuin sijoittajat luottavat siihen, että euro ja EU pidetään pystyssä. Tämänhetkisen luottamuksen aiheutti Euroopan Keskuspankin pomo Draghi viime kesänä yhdellä ainoalla lauseella ”teemme kaikkemme” euron hyväksi.

Suomeksi tämä tarkoittaa sitä, että jos vakaus alkaa horjua, kansalaiset maksavat. Pohjattomasti.

On perustettu oikein vakausmekanismi pitämään tätä systeemiä pystyssä. (Euroopan vakausmekanismi EVM). Tämä mekanismi toimii tavallisilta kansalaisilta otetuilla ja otettavilla rahoilla. Suomen osuus ”piikissä” on tällä hetkellä 9,7 mrd. Kun käsky käy, otamme sen verran lainaa, koska sitä rahaa meillä ei ole, ja annamme sen EUlle. Vakauden hyväksi. Jos se ei riitä, maksamme enemmän.

Kansa köyhtyy ja poliitikot voivat hymyssä suin hampaat loistaen ylistää EUn vakautta.

Viimeistään sitten kun sijoittajat lopulta menettävät uskon kansalaisten maksukykyyn (suomeksi: kansalaiset on nyhjetty tyhjiin) – on ainoa vaihtoehto liittovaltio. Tai EUn romahdus.

Suomalaiset ovat nyt antaneet rahana lainaksi 3 mrd + muiden EU-maiden lainoille takauksia 7 mrd. Piikissä on 9,7 mrd. Ja piikki nousee, jos on tarvis. Lainan lyhennyksiä emme ole saaneet, niitä on siirretty.

Rahalla saa ja hevosella pääsee.

Itse olen lisäksi sitä mieltä, että tämä miljardeilla ostettu vakaus alkaa kaikesta huolimatta rakoilla, koska kansalaiset ovat kypsiä maksamaan ja köyhtymään vain siksi, että joku idiootti byrokratia pysyy hengissä ja että sitä pidetään pystyssä vain ja ainoastaan heidän rahoillaan. Ilman niitä se ei toimisi.

Talous on liikkunut aikaisemminkin. Ja jopa paremmin. Ilman satoja miljardeja tukea.

Mitä, jos nuo 10+10 miljardia olisi annettu suomalaisten kansalaisten hyväksi? Eli pidetty Suomessa.

+9

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu