Hallitus työllistää itsensä suosituksilla, tehtailee TE-toimistoille asiakkaita, turistien raha ei kelpaa – ja muuta kivaa

Näkokulma. Mietteitäni. Oma mielipiteeni.

Hallitus työllistää itsensä suositusten pohtimisella ja antamisella, tehtailee TE-toimistoille suomalaisia asiakkaita, ulkomaalaisten raha ei kelpaa sille – ja muuta viikon kivaa

 

Suositukset

Ennenkin on ollut suosituksia, esim. syö kalaa X x vkossa ja liiku. Nekin lienevät silloisten hallitusten antamia, en ole niin seurannut.

Koronatiedotus nojaa selkeyden sijaan tunteeseen pelottelusta. Annetaan ymmärtää sitä sun tätä. Lisäksi rakkailla suosituksilla on monta nimeä, mm. rajoitus, ohje, ohjeistus, linjaus.

 

Lappiin tuli ensilumi

Mutta turistien rahaa, edes vain hetken Hki-Vantaalla piipahtavien ulkomaalaisten rahaa ei haluta. Hallitus valuttaa vuosia tehdyn työn Suomen eteen matkailumaana ja Hki-Vantaan eteen lentoliikenteen solmukohtana hukkaan. Sääli, että hallitukselle ei kelpaa ulkomaalaisten tuoma raha. Nyt me veronmaksajat maksamme.

MUTTA. Työvoima ulkomailta pörrää. Se sallitaan. He kun vievät rahaa maasta. Esim. en ennen ollut kuullutkaan Skopjesta, olen tosin aina ollut huono maantiedossa. Nyt olen kuullut. Skopje-Turku –lento pidetään varmasti pystyssä, tuntuu, että ei niin väliä muista lennoista. Sehän vasta hassua olisi, että tulet tänne viikoksi töihin, että et pääsisisi maahan tai sinun pitäisi olla karanteenissa.

Suomalaiset saavat mennä ja tulla rajan yli. Mutta eivät liiku. Ok – mutta kuinka moni luulee, että se on määräys?

Ulkomaalaisillekin karanteenit ja testit ovat vain suosituksia. Mutta ovat varmuuden vuoksi tulematta.

Ja menettäjiä tässä ovat? Aivan oikein! Me.

 

Työllisyys

Hallitus ajaa alas elinkeinoja, suomeksi: tehtailee suomalaisia työttömiksi. Mutta ei hätää. Hallituksen oma tavoite on työllisyydessä, ei kysynnästä syntyvissä oikeissa työpaikoissa. Ne ovat 2 eri asiaa.

Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksessa meinaa työlliseksi pääsee tunnin työllä. Tähän mm. perustui aktiivimallin vaikutus edellisen hallituksen ”kasvaviin” työllisyyslukuihin. JESS.

Ei muuta kuin työttömät vaan taas veronmaksajien kustantamille kursseille ja palkataan TE-toimistoihin lisää väkeä palvelemaan työttömiä ja vanhustenhoitoon lisää tarkastajia tarkkailemaan vanhusten hoitajia – niin kyllä lähtee!

 

Pohtijoiden aatelia

Mm. Saksassa ollut maskipakko jo maaliskuusta. Meillä eri laitokset pohtivat. Yhä. Jopa maksetaan joillekin ulkopuolisille miettimisestä, tilataan maksullisia tutkimuksia etc. Sitten venkoillaan, syytellään, kinastellaan ja – lopulta totta kai  – sovitaan. YKSIKÄÄN verorahoilla toimiva tai verorahoja nauttiva, ja niitä piisaa, ei lopulta syö kättä joka sitä ruokkii. Sitä ennen on kuitenkin showta. Lopputulos on haluttu.

Lisäksi vielä, että määrättäisiin, säästettäisiin rahaa ja keskityttäisiin konkreettisiin asioihin. Mutta määräämisestä seuraa vastuu – ja sitä ei tietenkään kukaan halua. Ei nyt sentään poliitikotkaan niin hölmöjä ole.

Maskikohu oli aivan omaa luokkaansa. Muualla mm. Saksassa ollut pakko jo maaliskuusta. Meillä pohdittu, maksettu, tutkittu – ja lopputulos mm. käytön hyödyistä ja osaammeko me edes käyttää yhä epäselvä. Ja entä jos jollain astma. Etc. Emmehän tosin osaa kuumemittariakaan käyttää.

Luin alkuvuodesta, että suomalainen yritys myynyt ja lahjoittanut Kiinaan maskeja. Muistan ajatelleeni, että hienoa, suomalainen yritys saa myytyä ulkomaille. En ymmärrä, että yritys ei myynyt/lahjoittanut meille. THL (siis joku hklö THLssä teki päätöksen) valitsi lopulta 200n tarjoajan joukosta, keneltä ostaa maskeja. Sitten sitä, jolta se päätti ostaa maskeja, tutkittiin rahanpesusta. Yleensä rahanpesusta epäillään sitä, joka maksaa.

Nyt pohditaan, mitä tarkoittaa ruoka ja alkoholi. Pähkinät ja mikrossa lämmitetty ruoka eivät ole ruokaa.

 

Prioriteetit

Pm mainostaa itseään naistenlehdessä. Me suomalaiset tunnumme tykkäävän, mutta Daily Mailin kommenteissa oli toisenlaisiakin sävyjä, mm ”She sure does love herself”, ”Maybe put your tits away love and people might take you serioiusly” ja ”because confident women know you don’t need to put yourself out there to make a statement.” ”How can you take a millenial selfie queen like that seriously? Christ”

Suomalainen tehdas suljetaan Suomessa. Pm kävi paikan päällä, voivotteli ja kehoitti toimimaan lain vastaisesti. Valkosiipemme jätti eilen uutispommin, hallituksen toimien eli toiveen mukaisesti.

Hallituksella on ymmärrettävästi muuta. Nyt suositella, mitä voimistelua tai kunnon kohottamiskeinoa kandee välttää. Ja pm vie kollegalleen ruokaa.

 

Mielipiteeni

KARMIVAA.

+2

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu