Susi häiritsee elämääni

Nyt en uskalla lenkkeillä. Noin kilsan päässä susi raatelee lampaita.

Alle 150 km Hgistä. Tykkään käydä koiralenkillä metsässä.

Minulla on 5 km:n vakiolenkki, josta osa kulkee metsässä. Kesällä käyn lenkillä iltaisin myöhään ja nautin valoisasta yöstä. Helteellä ei ole edes muuta vaihtoehtoa, kuin myöhään tai aikaisin. Lenkki on ollut hyvä sekä koiran että minun kunnon ja painon kannalta. :).

Viime lauantaina lähdin lenkille ennen 23 ja olin takaisin puolen yön aikaan. Lenkin varrella on lampaita, mikä on minusta kiva.

Sunnuntaina kuulin, että susi oli raadellut ko. yönä 14 lammasta. Se oli nähty jo edellisenä päivänä postilaatikoiden luona. Raadellut lampaat olivat pyrkineet taloon. Hakeneet turvaa ihmisestä.

Se että susia petoeläimenä ei saa ampua, saati edes karkottaa, on tehnyt niistä uskaliaampia lähestymään asuinalueita. Tämä ei mielestäni ole normaalia. Etenkään kun alueella niillä on muualla tarpeeksi syötävää mm. peuroja.

Ne jotka ovat säätäneet lain eivät mielestäni todennäköisesti asu maalla, ainakaan he eivät lenkkeile metsässä.

 

Katsotaan milloin uskallan tehdä taas lenkkini. En ainakaan ilta/yömyöhään, vaikka on valoisaa koko yö. Talvella vielä vähemmän, edes päivällä. Eli jos haluan tehdä pitkän lenkin koiran kanssa, teen sen kaupungissa. Tyhmää. Sanoisin.

Mietin, eivätkö ko. lain kannattajat ajattele laiduntavia lampaita. Sekin on eläin. Eivät kai, koska lampaita syntyy tarpeeksi.

 

Uskon myös, että tilanne pahenee. Sudet uskaltavat lähemmäksi ja lähemmäksi. Kohta niihin törmää pihalla.

 

Lisätty 3.7. 23.05

kuulin että taas mennyt pari lammasta suden suuhun alueella 🥺. Lampaat mahtavat pelätä.

 

Lisätty 2.7.20 klo 18:

Salon Seudun Sanomat on tänään kirjoittanut tästä lehdessä ja eilen netissä.
Lampaita olikin 16.

+4

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu