Amerikan vihademokratia

 ”Muuttaako tämäkään lopulta Yhdysvaltoja” on tämän aamun HS artikkelin otsikko, jossa viitataan Capitolin hyökkäykseen. Kun BLM liike terrorisoi lukuisissa osavaltioissa monen kuukauden ajan voisi kysyä muuttiko se tai tuleeko muuttamaan Yhdysvaltoja. Vaikka realistisesti arvioiden virkarikossyytteen tulos on jo tiedossa herää kysymys miksi  kiistanalaisesta syytteestä tehdään median tuella suurta teatteria.   

Sitoutumaton amerikkalainen, joka seuraa politiikkaa ei voi välttyä siitä tosiasiasta, että viimeiset neljä vuotta Demokraattisen puolueen toiminta on valtamedian tuella keskittynyt Trumpin ja hänen nimittämiensä oikeuden jäsenien laajamittaiseen mustamaalaamiseen. 

Julkisuudesta en valitettavasti muista mitään sellaista mitä Demokraattinen puolue olisi saanut  aikaan puhumattakaan, että he olisivat olleet myötävaikuttamassa myönteisiin asiohin kuten  rauhan ponnisteluihin Lähi-Idässä. Viha Trumpia kohtaan on niin sokeaa, että väistämättä alkaa tuntua siltä, että osaako Demokraattinen puolue tehdä muuta kuin hyökätä ja organisoida oikeusjuttuja häntä vastaan. Uskon, että tämäkään ei jää viimeiseksi. 

Huoli on ilmeinen, kun artikkelin mukaan “ CBS kanavan mielipidekyselyssä vain 21 % republikaaneista ajatteli, että Trump yllytti väkijoukon loppiaisen väkivaltaan. Heiltä kysyttiin myös olisivatko he valmiita hylkäämään puolueensa, jos Trump perustaisi uuden. Vastaajista 30 % sanoi varmasti vaihtavansa puoluetta ja 37 % kertoi harkitsevansa sitä. Vain 30 % olisi ensisijaisesti uskollisia puolueelle”. 

 Yhdysvaltojen kahden puolueen järjestelmä on tullut kestämättömyyspisteeseen; “ jos välittää demokratiasta, ei voi vaihtaa ainoastaan toiseen konservatiiviseen puolueeseen vaan joutuu valitsemaan vasemmistopuolueen” toteaa artikkelissa siteerattu Graham. Tämä on Yhdysvaltain jakautumisen ydin ongelma. Maa on aikoinaan perustettu vapaudelle ja demokratialle ja uskon että suurin osa amerikkalaisista kunnioittaa demokratiaa. On kysymys erilaisesta arvomaailmasta. Se osa kansasta, jota artikkelin kirjoittaja luonnehtii “ valkoiseksi ja vähemmän koulutetuksi puolueeksi” on noussut puolustamaan oikeuksiaan ja sitä arvomaailmaa, jolle Amerikka aikoinaan perustettiin, eli koti-uskonto-isänmaa. Tähän ryhmään kuuluu muitakin kuin “vähemmän koulutettuja valkoisia” kuten viime vaalin lopputuloksesta voi päätellä.   

Vaikuttaa siltä, että Demokraattisella puolueella ei ole aikomustakaan ymmärtää vaaleissa hävinneen vastapuolen arvomaailmaa ja ojentaa sovittelevaa kättä vaan se jatkaa vihan vimmassa repiviä oikeustaisteluja asenteella, että  ainoastaan Demokraattinen puolue edustaa demokratiaa. Voi kysyä, mitä ne 74 miljoonaa amerikkalaista sitten edustavat?     

 

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu