Amerikka, koronaviruksen maksumies?

Amerikka ja Kiina ovat tällä hetkellä johtavia maita maailmassa. Kiinassa asukkaita on 1,4 miljardia ja Amerikassa 327 miljoonaa. Kummatkin ovat aktiivisia kansainvälisissä organisaatioissa. Maailman Terveysjärjestö WHO on ollut otsikoissa koska sen vastuulla on ollut informoida jäseniä ja varsinkin levittää oikeaa tietoa maailmaa uhkaavista terveysongelmista. 

Amerikka tutkii tällä hetkellä onko WHO tehnyt tehtävänsä, kun tällainen pandemia on yleensä päässyt syntymään. Asiaa tutkittaessa Amerikka on päättänyt jäädyttää taloudellisen apunsa WHOlle 60 päiväksi ja se on herättänyt ankaraa kritiikkiä maailman lehdistössä. 

Kun asiaa selvitetään tarkemmin voidaan todeta, että Amerikka kansainvälisten järjestöjen kautta on suurin tukija maailman kansojen keskuudessa. Tarkasteluvuosi on 2019.

Amerikka maksoi WHOlle 400 miljoonaa dollaria kun taas Kiina on maksanut 44 miljoonaa dollaria. 

The United Nations Children’s Fund on ollut ensimmäisenä tukemassa kiinalaisia koronaviruksen uhreja ja Amerikan avustus UNICEFlle on 700 miljoonaa dollaria kun taas Kiina on maksanut 16 miljoonaa dollaria. 

The United Nations Refugee Agency auttaa pakolaisia, jotka ovat erityisen alttiita koronaviruksen vaikutuksille. Amerikka on maksanut UNHCRlle 1,7 miljardia dollaria kun taas Kiina on maksanut 1,9 miljoonaa dollaria. 

The World Food Program on ollut vahvasti mukana lähettämällä ruoka ja muuta apua koronaviruksesta kärsiville maille. Amerikan avustus WFPlle on 3,4 miljardia dollaria joka 42% koko organisaation rahoituksesta sen sijaan Kiinan apu on ollut 30 miljoonaa dollaria. Amerikan avustuksen turvin WFPn on mahdollista antaa ruoka-apua vuosittain 86 miljoonalle ihmiselle. 

Amerikka on myös avustanut ASEAN, eli Kiinan naapurivaltioita koronavirustilanteessa ja lähettänyt erilaisia kanavia käyttäen alueelle 18,3 miljoonaa dollaria. Amerikan   maailmanlaajuinen tuki terveydellisiin hätätilanteisiin on 274 miljoonaa dollaria. 

Eli, voitaneen todeta, että Amerikka on ollut kautta aikojen maailman maksumies, mutta mielenkiintoista on nähdä kuinka kauan Amerikan rahat riittävät.   

  

 

 

  

 

  

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu