Ammutaanko koronakärpästä tykillä?

Keväällä 2020 kun koronaviirus levisi maailmalle se  tappoi erityisesti vanhoja ja sellaisia ihmisiä, joilla oli muita sairauksia. Paniikki levisi koska ei tiedetty minkälainen virus oli kysymyksessä. 

Nyt ollaan saatu tietoa ja ymmärrystä taudista, joka voidaan löytää testauksella ja rokete tautia vastaan on kehitteillä lukuisissa laboratorioissa. On myös varauduttu, että tartunnan saaneet pystytään tehokkaasti hoitamaan. Vaikuttaa siltä, että on jääty jumiin kevään tilanteeseen eikä ole kiinnitetty huomiota siihen kuinka vaarallisesta tai vaarattomasta taudista oikeasti on kysymys. 

Julkisuudessa on puhuttu, että tauti on siirtymässä nuorempiin ikäluokkiin, mutta tietoa siitä ei ole kuoleeko kukaan nuori tautiin vai jäävätkö he vain tilastoon tartuntatapauksina. Monethan tartunnan saaneet eivät edes saa mitään oireita. Kysymys kuuluu onko tauti niin tappava, että valtiovallan toimin supistetaan Suomelle tärkeät elinkeinot kuten ravintolat ja matkailu? Ketä suojellaan? On aika epätodennäköistä, että huonokuntoinen, 80 vuotias menee diskoon tai menee laskettelemaan.    

Toisaalta, eikö valtiovalta voisi jättää päätöksen yksilölle itselleen mennäkkö ravintolaan tai yleisiin tilaisuuksiin.  Suomalaiset ovat fiksua porukkaa ja tietävät oman terveyden tilansa parhaiten. Jos haluaa ottaa tietoisen riskin saada tartunta, eikö se pitäisi olla mahdollista vapaassa maassa.   

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu