Kiinalainen juttu

“Liikaa kuumentunut ruukku polttaa ainoastaan omat kylkensä “ on hyvä kiinalainen viisaus.  Se, miksi kiinalaiset ovat hillittyjä ja elävät ns matalalla profiililla johtuu ajattelusta, että jos puussa istuu lintuja niin ensimmäinen, joka lähtee lentoon ammutaan.  

Tämä tuli mieleeni tämän päivän HS:n uutisesta, jossa referoitiin pääministeri Marinin tweettiä Suomen ja Kiinan suhteista. Oli pakko mennä varmistamaan, että perustuslain mukaan  “tasavallan presidentti johtaa Suomen ulkopolitiikkaa yhteistoiminnassa valtioneuvoston kanssa”.  Olen huolestunut koska jo toista kertaa pääministeri on ottanut ohjat omiin käsiinsä eikä luota siihen, että tasavallan presidentti Niinistö kykenee viisaasti hoitamaan ulkopolitiikkaamme. 

Tältä poliittiselta tasolta tullut tweetti on otettava vakavasti, erityisesti kun Marin yksilöi, että “kauppa ja talous eivät ole syitä kääntää katsetta pois näistä julmuuksista”. Tiedän Kiinan tilanteesta ja olen jopa tavannut henkilökohtaisesti Falun Gongin jäsenen, joka oli otettu kadulla kiinni ja viety pakkotyöleirille. Ennen työn alkua oli lääkärintarkastus ja ne henkilöt jotka olivat nuoria ja terveitä, heiltä poistettiin sisäelimiä myytäväksi ulkomaille. 

Julmuuksilla ei ole rajaa mitä totalitäärinen valtiovalta harjoittaa omia kansalaisiaan kohtaan. Ketkä tästä kärsivät eniten, työteliäät kiinalaiset itse. Kiinalaiset ovat yksi suurimmista kansanryhmistä, joka asuu ulkomailla koska he pelkäävät valtiovallan mielivaltaa.  

Jos ajatellaan asia toisin päin, että Suomessa valtiovalta ryhtyisi vainoamaan kansaamme olisiko se oikein, että ulkomaat lopettaisivat kauppasuhteet meihin siksi, että meitä vainotaan.  Eikö se olisi rangaistus viatonta kansaa kohtaan varsinkaan kun se ei mitenkään vaikuttaisi valtiovaltaan koska heidän intressissä alunperinkään  ei ole toimia kansan hyväksi.   

Tällaisilla, ilmaan heitetyillä tweeteillä, muiden maiden esimerkkiä seuraten, ei ole minkäänlaisia vaikutuksia Kiinan sisäiseen ahdinkoon eikä tilannetta voida ulkopuolelta parantaa. Ymmärtämättömillä tweettauksilla vain vahingoitetaan Suomen ja Kiinan poliittisia ja kaupallisia suhteita sekä kiinalaisten ja suomalaisten yritysten yhteistoimintaa.  

Herää kysymys kumpi päämisteri Marinin intressissä on, edesauttaa suomalaisten yritysten menestymistä vai edistää Kiinan rajalla olevan muslimiväestön, uiguurien hyvinvointia.     

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu