Missä mättää koronarokotusten kanssa?

Keskustelin suomalaisen terveydenhoitoalalla tyäskentelevän ystäväni kanssa koronarokotuksen tilanteesta Suomessa. Harvoin joudun myöntämään, että jotkut asiat on tehty paremmin Amerikassa kuin Suomessa. Koronarokotusten järjestäminen on yksi niistä. Kun lehdistöstä voi lukea, että Suomi laitetaan sulkutilaan ja liiketoiminnat pysyätetään, kun saman aikaisesti maailmalla on monta rokotetta, jotka tehoavat Covid19 tautiin, on kummallista, että Suomesta käsin ei osteta näitä rokotteita ja rokoteta koko kansaa ja ainakin heitä, jotka rokotuksen haluavat. Eikö kansantaloudellisesti ole paljon tärkeämpää, että mahdollisimman moni saa välittömästi rokotuksen ja siten vältytään monilta kalliilta terveydenhuoltoon liittyviltä hoidollisilta ja taloudellisilta ongelmilta.

Israel, joka on kaikkein parhaiten selvinnyt koronaepidemiasta avasi rokotuksen välittömästi kaikille halukkaille ja tällä hetkellä tietämäni mukaan heillä on jo laumasuoja olemassa.
Amerikassa rokotetaan päivittäin 2,5 miljoonaa ihmistä joka tarkoittaa sitä, että tällä vauhdilla suomalaiset olisi rokotettu kahdessa päivässä. Amerikassa kaikki apteekit on valjastettu rokottamaan ihmisiä ja kaupungeissa, suurissa tiloissa on järjestetty päivittäisiä massarokotuksia. Olen myös ymmärtänyt, että Itävallan pääministerin mukaan myös muut Euroopan maat ovat hankkineet rokotuksia ohi EU – hankintojen. Onko niin, että, Suomi ainoana tunnollisena EU-jäsenenä jää viimeiseksi kipuilemaan koronarokotusten kanssa.
En ymmärrä missä mättää?

+2

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu