Pitääkö Olla Huolissaan?

Suomalaiset tiedotusvälineet ovat antaneet laajasti aikaa Amerikan demokraattiselle puolueelle. Päivittäin tulee puhumaan edellisen presidentin vaimo Michelle Obama, entinen presidentti Bill Clinton, edellinen presidentti Obama ja odotan innolla jos myös Hilary tulee kameroiden eteen. Kaikki suurta perhettä puolustamassa Joe Bidenia. Heidän viestinsä on selvä: Presidentti Trump on syypää 170 000 amerikkalaisen kuolemaan, hän vähätteli tautia, hän ei osaa johtaa, hän on ilkeä hänessä ei yksinkertaisesti ole mitään hyvää. Historiankirjoihin jää myös Barak Obaman puhe, jossa toinen presidentti ei ole koskaan ennen arvostellut seuraajaansa niin kovin sanoin.  

Menemättä tarkempiin analyyseihin mitä Trump teki tai jätti tekemättä muistelen, että Trump sulki hyvin aikaisessa vaiheessa kiinalaisten pääsyn maahan ja sai siitä julkisuudessa moitteiden ryöpyn. Sen jälkeen hän sulki lennot myös Euroopasta, joka sai myös suomalaisen toimittajan nousemaan takajaloille ja kirjoitti lehdessä, että on Trumpin syy että lapseni ei päässyt osallistumaan Bar Mitzvah juhliin Amerikassa.  

Joe Bidenin tilanne ei ole helppo. Hän on kautta aikojen vanhin ehdokas 78 vuotias ja hän on pyrkimässä maailman johtavan maan tärkeimpään virkaan, maan ja koko maailman johtohahmoksi. Työn vaativuuden vuoksi presidentin terveydentila on ensiarvoisen tärkeää. Siksi myös Joe Bidenin terveydentila on nostettu julkisuudessa arvioinnin kohteeksi koska amerikkalaisista 40 % on sitä mieltä, että hänellä dementia ja 60 % on sitä mieltä, että hänen tulee tuoda asia myös julkisuuteen. BBC mukaan Biden on sanonut “ Why the hell I take a cognitive test” lisäten että hän ”trusts the public to decide if he is fit for the office.” 

Dementia määritellään oireyhtymäksi joka vaikuttaa muistiin, ajatteluun ja sosiaalisiin kontakteihin joka päiväisessä elämässä. Julkisuudessa esiintyessään Biden ei aina tiedä missä hän on, ei muista siskonsa nimeä tai kertoo että 120 miljoonaa amerikkalaista on kuollut koronaan. Tällaisten kömmähdysten vuoksi hänen vaaliteaminsä ja hänen äänestäjänsä toivovat, että hän ei tulisi julkisuuteen, puhuisi mahdollisimman vähän eikä osallistu väittelyihin, koska hän olisi täydellisesti alakynnessä Trumpiin nähden. Hänen kannattajansa uskoo, että jos hän tulee valituksi, “ teami” hänen ympärillään hoitaa presidentin tehtävät.

Äänestäjijä miellyttääkseen demokraatit päättivät, että varapresidenttiehdokaan tulee olla“ woman of color”. Sellainen on Kamala Harris, joka on toiminut syyttäjänä Kaliforniassa ja joka jätti varhaisessa vaiheessa presidenttiehdokkuudesta kampanjoinnin koska hänen kannatuksensa oli alhainen. Hän on jo ilkeästi leimattu naiseksi, joka käyttää naisellista viehätysvoimaansa uralla etenemiseen. Jäin miettimään valittaisiinko Suomessa korkeaan poliittiseen johtoon henkilö, jonka ainoa kriteeri on “ värillinen nainen”. En usko.  

Trumpista jokainen voi olla mitä mieltä haluaa, mutta olen oikeasti huolissani maailman tilanteesta jos dementoitunut johtaja on ohjaimissa ja varapresidentin ansio on olla värillinen nainen. Kerran aikaisemmin Amerikan historiassa ehdokkaana oli sairas mies Franklin Roosevelt. Hänet valittiin virkaan tammikuussa ja huhtikuussa hän kuoli, mutta tilanteen pelasti se, että hänellä oli pätevä varapresidentti Harry Truman. Se oli silloin.   

 

  

         

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu