Suomen presidentti Niinistö Amerikan neuvonantajana

Vuosia sitten paikallislehti Philadelphia Inquireressa oli pitkä artikkeli koskien suomalaisia.
Artikkelissa todettiin, että suomalaisille on turha syöttää feikkiuutisia, koska he ottavat itse selvää asioista. Todettiin, että Suomessa on 5.5 miljoonaa ihmistä, jotka lukevat 28 miljoonaa kirjaa vuodessa. Olen tämän suomalaisen piirteen todennut vuoden mittaan kun kirjoitan lyhyen blogiartikkelin tulee lukijoilta runsaasti palautetta, oikaisuja ja linkkejä miten asiat ovat. Tietenkin Amerikassa olen valitettavasti oppinut “sinnepäin mentaliteettiä” kun kuuntelee koko päivän uutisia ja mieleen tarttuu muutamia ajatuksia, jotka laitan paperille.

Viimeisin artikkelini käsitteli tietolähteen luotettavuutta, jossa tietolähteen edustaja selitti videolla miten heidän juttunsa syntyy. Laitoin tiedon, mistä jokainen suomalainen voi käydä katsomassa mitä asianomainen henkilö puhuu. Ainoan riskin uskalsin ottaa ja kääntää puheen englannista suomen kielelle, koska sinänsä asiat olivat yksinkertaisia. Ihmeekseni artikkeli poistettiin kokonaisuudessaan ja syyksi mainittiin, että artikkelini perustui “epäluotettavaan “ tietolähteeseen. En ymmärrä, miten tietolähde voi olla epäluotettava, kun kaikkien tunnistama, johtotason henkilö kertoo videolla omat mielipiteensä.

Tämän jälkeen menin tutkimaan suomalaista sananvapauden käsitettä ja totesin, että sananvapaus on perustuslain 12 $ mukaan suojattu oikeus. “Jokaisella on sananvapaus. Sananvapauteen sisältyy oikeus ilmaista, julkistaa ja vastaanottaa tietoja, mielipiteitä ja muita viestejä kenenkään ennakolta estämättä.” Laissa sananvapauden käyttämisestä joukkoviestinnässä on määräyksiä kuinka sananvapaus käytännössä tulee toteuttaa ja varsinkin miten vastuu jaetaan sananvapautta loukkaavassa tiedotusvälineessä.

Suomen presidentti on jälleen amerikkalaisten johtajien suosiossa. Viittaan Suomen Ulkoministeriön julkaisuun, jossa tiedotetaan amerikkalaisia uutisia, jossa Suomi on jollakin tavalla mainittu. Otsikko “ Kamala Harris talks migration crisis with Finland’s president”, artikkeli on poimittu New York Postista 27.4.2021.
Artikkelin mukaan presidentti Niinistön lisäksi Kamala Harris on puhunut myös Japanin päämisteri Yoshihide Sugan kanssa ja artikkelissa todetaan, että Japanissa on paljon kansainvälistä liiketoimintaa ja japanilaisilla firmoilla on tehtaita USAssa ja Meksikossa.
Artikkelissa todetaan myös, että Biden oli antanut Harrikselle rajakriisin hoitamisen, mutta hän ei ole lehden tietojen mukaan käynyt itse kriisialueella eikä myöskään vieraillut Keski-Amerikan valtioissa, joista ongelmasiirtolaiset tulevat. Olen nähnyt videon, jossa Kamala Harris Bidenin kanssa esiintyy Keski-Amerikan tiedotusvälineessä ja kääntää Bidenin kutsun espanjaksi.
Tunnen henkilön El Salvadorista ja Guatemalasta ja molemmat kertoivat, että huumerikollisuus on erittäin yleistä ja raakaa ko maissa ja siksi ihmiset haluavat turvaan. Sen sijaan Kaliforniassa suunnitellaan 76 000 vangin ennenaikaista vapauttamista. Vapautus koskee myös väkivalta -ja toistuvasti vankilassa olevia rikollisia. Myös 20,000 elinikäiseen rangaistukseen tuomittua voidaan vapauttaa hyvän käytöksen nojalla kun he ovat suorittaneet 1/3 tuomiostaan.
Onneksi emme asu Kaliforniassa.

+2

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu