Tekeekö totuus meidät vapaaksi ?

Uskoisin, että suurin osa meistä ihmisistä on joskus kertonut ns valkean valheen. Aluksi tuntui pahalta olla epärehellinen mutta kun huomattiin, että elämä valheesta riippumatta jatkui ihan normaalina eikä kukaan kyseenalaistanut asiaa, aloimme tottumaan tilanteeseen. Mitä kauemmin valheellinen tilanne jatkui sitä enemmän aloimme itsekin uskomaan, etta oikeastaan tilanne onkin melkein totta, ja ryhdytään elämään “uutta normaalia” elämää.

Jotkut toteuttavat valhetta monella eri elämän alueella, ihmissuhteissa ja työelämässä.  Kun huomaa, että valheessa eläminen on ihan “normaalia” todetaan että valheita voidaan ryhtyä käyttämään välineenä saavuttamaan itselle, rahaa, valtaa ja erityisesti valheella voidaan vahingoittaa muita ihmisiä.  Tänä päivänä valheen levittäminen on erittäin suosittua koska some ja media antavat siihen kaikki mahdollisuudet. Kuinka monta nuorta ja lasta ovat tehneet itsemurhan, kun kaverit koulussa ovat levittäneet ikäviä kuvia, perättömiä juoruja toisen vahingoittamistarkoituksessa, nostaakseen omaa itsetuntoa ja saadakseen suosiota kaveripiirissä. On kivaa, kun joku kärsii koska silloin tunnen, että olen huipulla. Oman itseluottamuksen pönkittämiseen tarvitaan muiden kärsimystä ja alentamista.

Amerikka on tällä hetkellä erittäin hyvä esimerkki maasta, jossa aikuiset, koulutettut ihmiset käyttävät valheita viedäkseen omia valtapyrkimyksiä ja talodellista etujaan eteenpäin. Valheet kohdistuvat ihmisiin, jotka koetaan esteeksi näille pyrkimyksille. Jos et ajattele niin kuin me olet meidän vihollinen. Vaaralliseksi tilanne muuttuu, kun demokraattisessa maassa arvostetut viranomaiset, lehdistö ja uutiskanavat on valjastettu levittämään tehokkaasti valheita. Pahinta on, että näistä valheista ei kukaan joudu vastuuseen vaan ne sivuutetaan olankohautuksella ja siirrytään seuraavaan uhriin.

Viimeksi on paljastunut, että 30 vuotta Amerikkaa palvellut neljän tähden kenraali Flyn on FBI toimesta ja täysin valheellisin perustein lähetetty vankilaan. Hän menetti maineensa ja omaisuutensa taistellessa valhetta vastaan. Samalla on paljastunut, että presidentti Trumpia vastaan tehty Venäjä tutkinta, joka kesti 2 vuotta ja maksoi veronmaksajille 20 miljoonaa dollaria oli taysin keksitty juttu. Aikaisemmin korkeimman oikeuden jäsentä vastaan asetettiin tutkinta, jossa häntä epäiltiin 30 vuotta sitten tapahtuneesta seksuaalisesta väärinkäytöksestä. Todistaja ei tiennyt, milloin, missä ja ketä muita oli paikalla. Myöhemmin paljastui, että hänet oli palkattu tähän mustamaalaamiseen.

Näitä tarinoita on lukemattomia samalla kuin maan pitäisi keskittyä ratkomaan erittäin vaikeita taloudellisia sekä terveyden hoitoon liittyviä ongelmia. Viimeisin valhe koronavirukseen liittyen on, että ebola lääke ei toimi vakavasti sairastuneisiin, vaikka lukuisat tutkimukset ja koronavirusuhrien omat todistukset kertovat, että lääke pelasti heidän henkensä. Ongelma oli, että tieto tuli väärältä taholta, presidentti Trumpilta.

Amerikka on todella vakavassa tilanteessa ja jutut alkavat enenevässä määrin muistuttamaan  totalitäärisessä systeemissä elävien ja poliittista valtaa pitävien maiden järjestelmää. Siellä ei ole pelkästään “sanan miekka” vaan valheen avulla alistetaan ja surmataan omia kansalaisia. Toivottavasti tämä ei ole Amerikan kohtalo vaan “ totuus tekee meidät vapaaksi”.


+3

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu