”We are back” – Bidenin 100 päivää on alkanut

Kuten tiedetään USAn kaksipuoluejärjestelmästä johtuen presidentinvaaleilla on suuri merkitys siihen mikä on maan suunta vaalien jälkeen. Yksi vaalien ratkaisijaosavaltio oli Pennsylvania koska siellä oli korkea valitsijamiesluku eli 20. Siellä laskettiin aluksi vaalipäivänä annetut äänet joiden perusteella Trumpilla oli huomattava johtoasema. Sen jälkeen laskettiin postiäänet, jotka Pennsylvanian osavaltion korkeimman oikeuden mukaan oli mahdollista laskea vielä 3 päivää vaalien jälkeen. Nyt valtion Supreme Court kolme tuomaria on kiinnittänyt asiaan huomiota todeten, että tällainen poikkeuksellinen järjestely aiheuttaa ongelman ääntenlaskun luotettavuuden kannalta. Ongelma on vakava koska osavaltion tasoinen oikeus on ylittänyt toimivaltansa ja asettunut lainsäätäjän asemaan ja vielä näin poliittisessa kysymyksessä. Tarkasteltaessa yksityiskohtaisesti miltä alueilta Bidenin postiäänet tulivat oli hämmästyttävää, että hän sai huomattavasti ääniä perinteisesti hyvin konservatiivisilta alueilta. 

Ei voi kuin todeta että good for him. Nimittäin kuukaudessa, tammikuun virkaanastujaisten jälkeen Biden on tiiminsä kanssa laittanut palamaan yhteensä 24,4 miljoonaa dollaria kun taas Trump vastaavana aikana kulutti 4.7 miljoonaa dollaria. Nykyinen hallinto kulutti noin 12 X enemmän eli 13,7 miljoonaa dollaria palkkoihin ja 5 miljoonaa dollaria tilaisuuksiin ja matkakuluihin kun vastaavasti Trump kulutti 1 miljoonan palkkakuluihin ja 1,7 miljoonaa muuttokustannuksiin. Biden on kerännyt rahaa yksityisiltä 22 miljoonaa dollaria, jossa lahjoittajina ovat yllätys, yllätys muun muassa suurien teknologiayritysten työntekijät kun taas Trumpin tiimin vastaava luku oli 6.5 miljoonaa dollaria. 

Rahantuloa Bidenin hallinnolle ei voi estää kun Demokraatit ehdottavat 1,9 biljoonan dollarin “elvytysrahaa”, jonka sisältö on herättänyt huomiota. Republikaanit vaativat että veronmaksajille selvitetään mihin raha kohdistetaan ja minkälaisia elvytystoimia tehdään.  Republikaanien mukaan rahaa jaetaan Demokraattista puoluetta lähellä oleville tahoille. Biden ilmaiseekin asian ytimekkäästi: We are back!  

 

 

 

 

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu