Hyvät feissarit, jättäkää meidät ostoskeskusasiakkaat rauhaan!

Ostoskeskuksissa kuten esimerkiksi Myyrmannissa Vantaalla tai Ainoassa Espoossa tai Munkkivuoressa Helsingissä on ajoittain hyvinkin aggressiivisia feissareja. Samoin Pasilan Messukeskuksessa myös muutamilla tietyillä samoilla toimialoilla, jotka eivät liity parhaillaan siellä olevien messujen aiheeseen mitenkään. Yleisimmin näitä feissareja ovat palkanneet sähkölaitokset, teleoperaattorit ja hyväntekeväisyysjärjestöt. Sen lisäksi yhden sanomalehden, nimittäin Helsingin Sanomien, tilauksia myyviä feissareja olen nähnyt edellä mainittujen ostoskeskusten lisäksi myös Helsingin päärautatieasemalla.

Helsingin Sanomien feissarista selviän sillä että sanon että minulle tulee Helsingin Sanomat kotiin. Mutta teleoperaattorien ja sähkölaitosten feissarit ovatkin sitten asia erikseen. Ne ovat usein erittäin aggressiivisesti edustamansa yrityksen tuotteita kauppaamassa eivätkä lopeta kauppaamista edes kun heidän puhuttelemansa ohikulkija vastaa että heidän tarjouksensa ei kiinnosta, tai yrittää kävellä kiireesti ohitse. Nämä aggressiiviset feissarit eivät siis osaa lukea ihmisestä sitä että häntä eivät heidän markkinoimansa tuotteet tai palvelut kiinnosta.

Olen tyytyväinen nykyiseen sähkösopimukseeni, joka minulla on kotikaupunkini oman energialaitoksen kanssa. Maksan samalla laskulla sekä sähkönmyynnistä että sähkönsiirrosta. Jos ostaisin sähköni merta edempää kalasta, joutuisin maksamaan sekä sähkönmyyjälle merta edemmäs kalaan että paikalliselle sähkölaitokselle eli samasta sähköstä kaksi laskua, toisen myynnistä merta edempänä kalassa sijaitsevalle sähkölaitokselle jolta sähköni ostan ja toisen siirrosta sille sähkölaitokselle jonka toimialueella asun. Mitä turhaa maksaa kahta laskua kun yhdelläkin selvitään?

Teleoperaattorini olen puolestaan valinnut sillä perusteella, että ensinnä kesämökkini sijaitsee alueella, jolla se on ainoa, jonka verkko kuuluu hyvin, ja toisekseen sillä perusteella, että silloin kun kolikoilla toimivia puhelimia vielä oli, tuon operaattorin puhelimista sai soittaa kauko- ja ulkomaanpuhelut minkä tahansa operaattorin verkossa mutta toisen ison operaattorin kolikkopuhelimet oli ohjelmoitu pakko-ohjaamaan niistä soitetut puhelut puhelimen omistavan operaattorin kaukoverkkoon.

Kumpaakaan näistä palveluntarjoajista en halua vaihtaa. Ja jos haluaisin, silloinkaan en haluaisi tehdä päätöstä hätiköidysti feissarin puhutellessa minua ostoskeskuksessa, jossa olen aivan muilla asioilla, vaan pyytäisin kenties usealta palveluntarjoajalta tarjoukset ja harkitsisin niitä kaikessa rauhassa ennen päätöksentekoa. Niin tekee jokainen järkevä kuluttaja-asiakas.

Siis hyvät feissarit, jättäkää meidät rauhaan älkääkä olko niin aggressiivisia! Parempi olisi kun poistuisitte ostoskeskusten käytäviltä kokonaan ja tykkänään.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu