Stadionin ympäristössä tarvitaan enemmän parkkipaikkoja kun stadionilla tapahtuu kuin kun stadionilla ei tapahdu

Samana päivänä samassa korttelissa oli kaksi isoa urheiluottelua. Toinen oli jalkapallomaaottelu Suomi-Viro Helsingin Olympiastadionilla, joka päättyi Suomen voittoon 2-1. Toinen oli samoin numeroin päättynyt ylipitkä jääkiekon SM-Liigan puolivälierä, jossa vastakkain olivat Helsingin IFK ja Lahden Pelicans. Se pelattiin vanhassa jäähallissa, joka on Olympiastadionin lähinaapuri. Tämäkin ottelu päättyi 2-1 mutta varsinainen peliaika oli päättynyt 1-1 ja normaalisti kolmieräisen pelin ottelun ratkaisu nähtiin vasta kuudennessa erässä. Molempien tapahtumien pääsyliput olivat loppuunmyydyt.

Tilanteissa, joissa Olympiastadionilla ei tapahdu mitään, Pohjoisstadionintieltä voi kääntyä oikealle jäähallin pysäköintialueelle. Sisäänajoja jäähallin pysäköintialueelle on kaksi, pohjoisempi kalliin VIP-kausipysäköintiluvan lunastaneille ja eteläisempi kertamaksulla pysäköiville. Pohjoisstadionintielle oli kuitenkin näiden kahden ottelun yhtaikaa pelaamisen päivänä asetettu näiden jäähallin pysäköintialueen sisäänajojen väliin betonisian pitelemä moottoriajoneuvoilla ajo kielletty liikennemerkki varustettuna lisäkilvellä huoltoajo sallittu ja näiden tapahtumien yhteisellä päivämäärällä.

Samaan aikaan viereisellä kadulla nimeltä Vauhtitie ajoradan länsireunalla olevien ajoradan suuntaisten parkkipaikkojen pysäköintiä rajoitti siirtokehotus, jossa kehotettiin poishinauksen uhalla poissiirtämään kaikki autot kyseiseltä levikkeeltä näiden otteluiden pelauspäivän ajaksi kokonaan.

Näillä järjestelyillä aiheutettiin että iso joukko muutoin hyvin tapahtumayleisöjen autojen käytettävissä olevia parkkipaikkoja ei ollutkaan kyseisten autojen käytettävissä. Tunnetusti jos stadionilla on megatapahtuma, erityisesti jos se vielä on loppuunmyyty, lappuliisat aktivoituvat sakottamaan jokaisen väärinpysäköidyn auton virhemaksulla. Ja näitä väärinpysäköityjä riittää, kiitos sen että laillisia pysäköintipaikkoja poistetaan tarpeettomasti käytöstä. Voisiko kaupunki lakata näissä tilanteissa turhaan käytöstäpoistamasta hyviä parkkipaikkoja ja antaa stadionille tai ääritapauksessa samaan aikaan jäähalliin tulevien autoilijojen näitä paikkoja käyttää?

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu