Miksi Kokoomus ei riitä?

Suuri osa Helsingin arvokonservatiiveista on tottunut äänestämään Kokoomusta. Kokoomus on ottanut äänet tyytyväisenä vastaan ja esiintynyt Vasemmiston vaihtoehtona. Mutta oletteko arvon arvokonservatiivit miettineet, mitä Kokoomus on äänillänne tehnyt vai oletteko äänestäneet Kokoomusta vanhasta tottumuksesta?

Onko tärkeintä kokemus olemisesta osana jotakin suurta, vai se todellinen vaikutus, mikä äänellänne on Helsinkiin ja Suomeen?

Vaikka Kokoomus esittäytyy Helsingissä mielellään Vihreitten vaihtoehtona, niin Kokoomuksesta on tullut merkittävällä tavalla punavihreän politiikan takuumies. Tämä johtuu siitä, että niin kauan kuin suuri joukko konservatiiveja äänestää Kokoomusta, tämä käyttää näitäkin ääniä varsin punavihreän politiikan takeeksi.

Ajatellaan vaikka lasten kotihoidon tuen Helsinki-lisän kohtaloa. Tämän valtuustokauden aikana Helsingin kaupunginvaltuusto Kokoomus suurimpana puolueena on ajanut Helsinki-lisän alas ensin 2-3 -vuotiailta ja viimeksi jo 1-2 -vuotiailtakin. Kaupunginvaltuustossa kyllä jotkut Kokoomuslaiset valittivat päätöstä ja ilmoittivat, etteivät henkilökohtaisesti olleet sitä kannattamassa, mutta yhtä kaikki äänestyksessä kuitenkin kaikki kokoomuslaiset äänestivät Helsinki-lisän alasajon puolesta.

Mitä on se kuviteltu vaikutusvalta, mitä suuren puolueen arvokonservatiivin äänestämisestä saa, jos tämä valtuutettu ei edes valtuutettuna pysty äänestämään arvojensa mukaan? Haluatteko todella sitä, että edustajanne periaatteessa kannattaa sitä, mitä tekin, mutta käytännössä äänestää toisin?

Jos arvokonservatiivit äänestävät Kokoomusta, ei Kokoomuksen tarvitse paljoakaan tehdä näiden äänien saamiseksi. Jos sen sijaan arvokonservatiivit osoittavat olevansa liikkuvia äänestäjiä, silloin Kokoomus huomaa tarpeelliseksi tehdä jotain näiden äänten ansaitsemiseksi.

Toinen asia, missä Kokoomus pelaa punavihreitten pussiin, on Perussuomalaisten eristäminen. Jo pitkään punavihreän arvostelun pelko on ollut Kokoomuksessa viisauden alku. Tämä näkyi mm. siinä, miten Kokoomus yhdessä Keskustan kanssa vuoden 2017 Perussuomalaisten puoluekokouksen jälkeen torjui yhteistyön jatkamisen Perussuomalaisten kanssa, vaikka näiden tuolloin valittu uusi puheenjohtaja Jussi Halla-aho ilmoitti puolueen olevan valmis jatkamaan hallituksessa sovitulla hallitusohjelmalla.

Ruotsissa Kristillisdemokraatit oli ensimmäinen puolue, joka lopetti Perussuomalaisten kaveripuolueen, Sverige Demokraterna, eristämisen. Jos arvokonservatiivit haluavat rakentaa sillan Perussuomalaisiin myös Suomessa, silloin Suomen Kristillisdemokraatit tarjoaa siihen oivan mahdollisuuden. Silloin Kokoomuksen yhteistyökyvyttömyys Perussuomalaisten kanssa ei enää johda siihen, että maata johtaa punavihreä hallitus, vaikka maassa on selkeä ei-sosialistinen enemmistö.

+4
kultainenmaali
Kristillisdemokraatit Helsinki
Ehdolla kuntavaaleissa

Olen 56-vuotias Kristillisdemokraattien ja Sinisten valtuustoryhmän puheenjohtaja sekä Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan jäsen. Olen myös HOK-Elannon hallintoneuvoston jäsen. Minulla on vaimo, neljä lasta ja kaksi lastenlasta. Olen Ihmisoikeusjärjestö Pro Life Suomi ry:n varapuheenjohtaja. Ykkösharrastukseni on shakki. Puolustan sanan- ja uskonnonvapautta ja haluan tehdä poliittiset päätökset tosiasioiden perusteella.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu