Puolusta vapauksiasi ennen kuin on myöhäistä!

Miten yksilönvapauksia kunnioittava demokratia voi muuttua hirmuvallaksi? Natsi-Saksan muodostuminen on tästä varoittava esimerkki. Juutalaiskysymyksen osalta natsit ensin syyttivät juutalaisia yhteiskunnan ongelmista, sitten painostivat muita ihmisiä siten, että juutalaiskontaktit ja juutalaismyönteisyys tuotti henkilökohtaista haittaa elämässä ja lopulta oikeudenkäytäntö ja lait muutettiin juutalaisvastaisiksi. Kun tämä päämäärä oli saavutettu, loppu on synkkää historiaa.

Moni on miettinyt, miten tämä kehityskulku oli mahdollinen. Syy tuntuu tiivistyvän seuraavaan viisauteen: Pahat ihmiset eivät päässeet valtaan siksi, että heitä olisi ollut niin paljon, vaan siksi, että hyvät ihmiset sallivat sen tapahtua.

Pahat ihmiset toimivat siten, että ihmisten oli epäedullista nousta heidän päämääräänsä vastaan. Koska ns. hyvätkin ihmiset ovat itsekkäitä, eivätkä siis täysin hyviä, he pyrkivät välttämään ongelmia ja siten taipuivat painostuksen alla. Toisin sanoen he eivät olleet valmiita laittamaan itseään alttiiksi oikeuden puolustamiseksi. Tämä avasi pahoille ihmisille tien valtaan ja hirmuvallan toteuttamiseen.

Viimeistään silloin, kun oikeuskäytännön muutoksella ja lainsäädännöllä pyrittiin riistämään juutalaisten oikeuksia, riittävän monen ns. hyvän ihmisen olisi pitänyt nousta vastustamaan pahoja pyrkimyksiä. Jos näin olisi tapahtunut, hallinto ei olisi päässyt muuttumaan diktatuuriksi.

Me elämme huolestuttavan paljon samankaltaisessa tilanteessa. On tärkeää ymmärtää, että pahuus ja yksilönvapauksien riistäminen eivät aina ilmene samalla tavalla eivätkä tule samasta poliittisesta suunnasta. Tällä hetkellä vakavin uhka vapauksillemme tulee kansainvälisen LGBT-liikkeen muodossa.

Punavihreillä on taipumus julistaa poliittiset päämääränsä ihmisoikeuksiksi. Tämän jälkeen he itsetehtyjen ihmisoikeussilmälasien lävitse näkevät tavoitteidensa vastustajat ihmisoikeuksien vihollisina, joiden oikeuksia ei enää tarvitse täysimääräisesti kunnioittaa.

Tämä paheksumiskampanja on toiminut hyvin, sillä omaa etuaan etsivät poliitikot yleensä taipuvat painostuksen alle. Niinpä LGBT-ajatukset saavat laajaa kannatusta Vihreistä aina Kokoomuksen punavihreään enemmistöön asti.

Parisen vuotta sitten paheksuminen muuttui aktiivisiksi vihakampanjoinniksi. Esimerkiksi Porin Jazzin tuore toimitusjohtaja erotettiin jo ennen tehtävän alkamista ja Aito avioliitto savustettiin Educa 2019 -messuilta, molemmat muutaman tunnin some-vihakampanjan seurauksena.

Nyt valtakunnansyyttäjä pyrkii nähdäkseni toiminnallaan muuttamaan oikeuskäytäntöä siten, että perusteltu ja peräänantamaton eri mieltä oleminen tulisi käytännössä laittomaksi tai ainakin sellaisia ajatuksia kannattava ihminen olisi jatkuvan tarkkailun alaisena mahdollista syyttämistä varten.

Tämän johdosta nyt on ratkaisevan tärkeää, että löytyy riittävästi niitä ihmisiä, jotka uskaltavat laittaa itsensä likoon ja nousta vastustamaan pyrkimystä kaventaa sanan- ja uskonnonvapauttamme. Omaa etuaan ajavista poliitikoista ei ole mihinkään, sillä he eivät ole valmiita laittamaan itseään alttiiksi vapauden puolustamiseksi. Jos riittävästi ihmisoikeuksien puolustajia löytyy ja kasvava joukko kansasta ymmärtää äänestää näitä itsensä alttiiksi laittavia poliitikkoja, vapautemme luultavasti on vielä pelastettavissa.

Aikaa ei kuitenkaan ole hukattavaksi!

+8
kultainenmaali
Kristillisdemokraatit Helsinki
Ehdolla kuntavaaleissa

Olen 56-vuotias Kristillisdemokraattien ja Sinisten valtuustoryhmän puheenjohtaja sekä Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan jäsen. Olen myös HOK-Elannon hallintoneuvoston jäsen. Minulla on vaimo, neljä lasta ja kaksi lastenlasta. Olen Ihmisoikeusjärjestö Pro Life Suomi ry:n varapuheenjohtaja. Ykkösharrastukseni on shakki. Puolustan sanan- ja uskonnonvapautta ja haluan tehdä poliittiset päätökset tosiasioiden perusteella.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu