Tämä yllätys tulee vielä kalliiksi – Orpon hallituksen palkkamallissa piilee iso riski

Hallituksen lakiin ajama palkkojen vientimalli voi kääntyä sote-sektorilla itseään vastaan. Palkkapaineet voivat purskahtaa ulos vuokratyön lisääntymisenä.

Kun menee sutta pakoon, tulee karhu vastaan. Tämä tulee mieleen, kun hallitus on viemässä palkoissa niin sanottua vientimallia lakiin.

Esimerkiksi sovittelijat eivät voisi ehdottaa ratkaisuja, jotka ylittäisivät vientisektorin yleisen linjan.

Tämä toimii huonosti aloilla, joilla on työvoimapula, kuten sote-sektorilla. Asiasta muistuttaa esimerkiksi Åbo Akademin Mika Helander Ylen ykkösaamussa.

Hoitoalalle on jo nyt vaikea houkutella työntekijöitä. Miten hoitajia saadaan jatkossa riittävästi riviin, jos palkoilla ei voida kilpailla? Toki palkkamalleja voitaisiin sote-sektorilla muuttaa, ja ottaa mukaan tuottavuusmalleja, mutta se ei välttämättä isoa kuvaa muuttaisi.

Siirtyykö entistä useampi vuokratyöntekijäksi?

Kun kysyntä on kovaa, raha yleensä löytää reitin työntekijän luokse. Sote-sektorilla tämä on tarkoittanut vuokratyövoiman käytön kasvua.

Jo nyt hyvinvointialueiden henkilöstökuluista vuokrahoitohenkilökunnan osuus on suurempi kuin esimerkiksi vuokralääkereiden.

Työntekijälle vuokratyö voi tarjota vaihtelevia työtehtäviä, joustavuutta ja parempia ansioita. Tästä vaihtoehdosta voi tulla yhä useammalle sote-työntekijälle entistä houkuttelevampi vaihtoehto vientivetoisissa ratkaisuissa, ja se ei voi olla näkymättä valtion rahoittamien hyvinvointialueiden kuluissa.

Tarve on suuri

Syyt sote-henkilöstön kasvavalle rekrytointitarpeelle ovat tuttuja. Nykyiset sote-työntekijät ikääntyvät nopeasti. Sama koskee koko väestöä. Ikääntymisen myötä hoivan tarve kasvaa väistämättä.

Kevan eläköitymisennusteen mukaan hyvinvointialueilta jää eläkkeelle keskimäärin joka kolmas työntekijä, 32 prosenttia, seuraavien kymmenen vuoden aikana.

Hyvinvointialueilla työskentelee paljon muutakin väkeä kuin hoitajia, mutta alueiden työntekijöistä lukumääräisesti eniten eläköityviä on lähi- ja sairaanhoitajissa. Suhteellisesti eniten lähivuosina jää eläkkeelle kotipalvelutyöntekijöitä, vastaanoton ja neuvonnan hoitajia sekä mielenterveyshoitajia, joista selvästi yli puolet nykyhenkilöstöstä eläköityy seuraavien kymmenen vuoden aikana.

Hyvinvointialueilla työskentelee noin 235 000 hoiva-alan ihmistä. Työ- ja elinkeinoministeriön arvion mukaan sote-alalle tarvitaan jopa yli 200 000 uutta työntekijää vuoteen 2030 mennessä.

Välillä sote-alan henkilöstöpulan ratkaisuksi esitetään ulkomailta tulevien hoitajien palkkaamista. Se voi täyttää tarvetta pieniltä osin, mutta ei kattavasti. Hoitajista käydään globaalia kisaa.

Voidaanko hoitajien suurta tarvetta täyttää ilman, että se ei näkyisi jollain tapaa palkoissa? Epäilen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu