Remonttiviikko Länsirannikolla

Viime ja tämä viikko ovat vierähtäneet remontin merkeissä Länsirannikolla. Tietokonetta en ole kantanut mukanani ja näin ollen kuntavaaliblogipäivityksetkin ovat jääneet vähiin. Remontti on edennyt ihan ok ja sähköt ovat vaihtumassa pikkuhiljaa uusiin ja remonttijäte ja roskat on lopultakin kannettu ulos. 

Remonttia Länsirannikolla

Jäin miettimään kuntien rahoitusta ja mm. pääomaverotusta ja pääomatuloveroa. Pääomatuloveroa maksetaan valtiolle, mutta useat kunnat ovat esittäneet, että kunnille kuuluisi osa myös pääomatuloverosta ja oikeus verottaa pääomaa. Yritysten yhteisöverosta kuuluu luonnollisesti kunnalle osansa, mutta yksityisten omistuksen pääomatulovero menee valtiolle, joka jakaa varat kaavojensa mukaan valtionosuuksina kunnille. Kiinteistöveroa maksetaan tietenkin kunnille, kiinteistövero  on kiinteistön arvon perusteella vuosittain maksettava vero. Kiinteistöveroprosentit päättää kunnanvaltuusto.

Mutta taksian takaisin pääomatuloveroon. Pääomatulovero on siis varallisuusvero ja nykyisellään valtio on pääomatuloveron ainoa veronsaaja. Meillä on omistuksia mm. Pelkosenniemellä, jossa kunnallisvero on maan korkeimpia ja nyt myös Länsirannikolla, jossa teen remonttia. Omistukset mahdollistavat pääomatulot. Helsingissä kunnallisvero on maan laajuisesti tarkasteltuna kohtuullinen. Miten pääomaverotus kunnille toteutuisi? Kunnallisveroprosentin mukaan? Mitä etuja yksityinen kiinteistön tai  asunto-osakkeen omistaja saisi veronmaksajana kakkoskunnaltaan? Vaikeita kysymyksiä. Ekonomistien mielestä pääomaveroja ei tulisi käyttää kuntien rahoittamiseen. En tiedä. Mielestäni veroja on jo riittämiin. 

No, joo. Ei taas kuulu varsinaisesti kuntavaalien teemaan, mutta kirjasimpa ylös kuitenkin. Nyt lähden ajamaan taas kohti Länsirannikkoa ja remonttia. 

 

0
kytokangas
Kristillisdemokraatit Helsinki
Ehdolla kuntavaaleissa

Perheiden hyvinvointi ja onnellisuus ovat minulle tärkeitä teemoja. Laadukas perusopetus, turvallinen koulutie ja monipuoliset harrastusmahdollisuudet tulee taata.

Toivon, että Helsingissä on kaikkien hyvä ja turvallista elää. Kaupungin asioista tulee voida päättää enemmistön ehdoilla.

Tutkintoja löytyy useampi, tärkeimmät lienevät FM ja Tradenomi. Ammatiltani olen opettaja, nykyään kotirouva ja kahden teini-ikäisen äiti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu