Kuka yritti murhata Navalnyin?

Koska Suomen (ja enimmäkseen muukin läntinen) media on päättänyt, että Venäjän valtio (lue: Putin) on vastuussa blogisti Aleksei Navalnyin myrkyttämisestä ja murhayrityksestä perusteenaan spekulointi, kirjaan tähän vähän lisää spekulointia.

Kukaan varmoja ”tietoja” julkisesti esittänyt ei tiedä varmasti mitä on tapahtunut. Silti media täällä esittää ikään kuin asia olisi selvä. Ei ole.

Poliisitutkinnassa murhan tai -yrityksen motiivi on yksi peruste epäilylle. Ja motiivia haettaessa keskeisintä on se, kuka teosta hyötyy.

Voi olla että Venäjän valtaeliitti on kuvitellut, että eliminoimalla Navalnyin Putinin vastustajat pelästyisivät. Kysymys kuuluu: miksei Navalnyita sitten tapettu? Keinoja on paljon muitakin kuin se, että uhri jätetään henkiin ja rikospaikalle jätetään sormenjälki, käytännössä jopa murhaajan allekirjoitus, kuten nyt on tapahtunut. On vaikea kuvitella että FSB tai GRU olisivat niin kömpelöitä, että olisivat vahingossa jättäneet teon puolitiehen ja kirjoittaneet käytännössä Putinin nimen uhriin. Jos ne olisivat teon takana, Navalnyi olisi joko kuollut tai sitten niillä olisi jokin ennenkuulumaton suunnitelma, joka ei noin vain aukene – sillä se, joka teosta on eniten hyötynyt on läntinen, Venäjänvastainen propaganda. Ellei se olisi selvä Venäjän eliitille, se ei olisi Venäjän eliitti.

Länsi on siis hyötynyt olennaisesti Venäjää enemmän Navalnyin myrkyttämisestä. Mutta näemmekö Suomen mediassa edes arvailua tämän ilmiselvän hyötyjän osuudesta? No, emme näe, ja kysymys kuuluu, miksi. Onko kyse median löperyydestä ja journalismin alennustilasta, vai – mikä vielä pahempaa – tietoisesta pimittämisestä?

Aivan yhtä hyvin voidaan epäillä jotain läntistä toimijaa – nehän ovat tunnettuja Venäjää paljon tehokkaammasta toiminnasta näissä asioissa. Tai sitten jotakuta venäläistä oligarkkia, joka saattaisi hyötyä syyn vierittämisestä Putinin niskaan – tai jonka korruption Navalnyi on paljastanut. Sellainen olisi voinut palkata jonkun amatöörimäisen kovanaaman, joka on sössinyt kunnolla.

Novitsok-hermomyrkkyä ei läntisen tiedotuksen mukaan saa kukaan käsiinsä ilman Putinin lupaa. Sen sijaan Venäjällä ja maailmalla on päästy käsiksi neuvostoliittolaisiin ydinaseisiinkin, mutta läntiseen tarinaan ei mahdu se, että Novitsokia voisi löytyä ties mistä – myös lännestä.

kyy

Perustan mielipiteeni tietoon, ja siksi jokin "kaikkihan sen tietävät" -peruste ei riitä, ellei pohjalla ole kovaa faktaa. Seuraan virtuaalimaailman invaasiota suomalaisten kansalliseen psyykeen ja sen myötä suomalaisen ihmisen elämän korvautumista fiktiivisellä aineistolla. Tuon aineiston keskeinen elementti on raha ja talous. Talouseliitti on päättänyt, että talous on se peruspilari, johon meidän suomalaisten on tukeuduttava, uskottava kulutukseen ja sen loputtomaan kasvuun vaikka tiedetään, että se on mahdotonta. Rahaa on talouseliitin mukaan pidettävä jumalan kaltaisena vakaana selkänojana, ja tämä sanoma näkyy menneen hyvin perille: suomalaisten uusi valtionuskonto on talous. Tuon joulupukkiuskon seurauksena on todennäköisesti niin talouden kuin kansallisen psyyken totaalinen katastrofi. Joko ihmiset uskovat ikuisen talouskasvun mahdottomuuteen ja pelastuvat, tai eivät usko, jolloin edessä on tuho. Henkilökohtaisesti toivon edes sitä, että ihmiset itkevät ja uskovat. Toivottavasti silloin ei ole liian myöhäistä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu