Miksei Katajalta kysytä oikeita kysymyksiä?

PS-murhayritystä käsiteltäessä mediassa on hämmästyttävän vähän kysytty sitä olennaisinta kysymystä: miksi Pekka Kataja kertoi hyökkääjien näyttäneen arabeilta, vaikka hän tunsi heidät, toisen jopa omien sanojensa mukaan hyvin. Vai kertoiko?

Koko media somesta puhumattakaan lähti uutisoimaan hyökkääjistä ulkomaalaistaustaisina. Ellei Kataja niin kertonut, missä on tämä sylttytehdas, jonka selvästikin tietoinen tarkoitus oli levittää perätöntä tietoa ja lietsoa ulkomaalaisvihaa?

Jos Kataja taas näin sanoi, mitkä ovat hänen motiivinsa? Kuvitteliko hän että hakkaajia ei koskaan tavoiteta?

Tähän asiaan median sopisi toden teolla pureutua, kun se itse oli osasyynä valeuutisen levittämiseen. Vai onko median (taas kerran) vaikea myöntää iskeneensä kirveensä kiveen? Tai ehkä mediassa ulkomaalaisvihan lietsominen on tarkoituksellista – tai samantekevää, kunhan se menee kaupaksi.

Kuva: Reijo Hietanen/IS

kyy

Perustan mielipiteeni tietoon, ja siksi jokin "kaikkihan sen tietävät" -peruste ei riitä, ellei pohjalla ole kovaa faktaa. Seuraan virtuaalimaailman invaasiota suomalaisten kansalliseen psyykeen ja sen myötä suomalaisen ihmisen elämän korvautumista fiktiivisellä aineistolla. Tuon aineiston keskeinen elementti on raha ja talous. Talouseliitti on päättänyt, että talous on se peruspilari, johon meidän suomalaisten on tukeuduttava, uskottava kulutukseen ja sen loputtomaan kasvuun vaikka tiedetään, että se on mahdotonta. Rahaa on talouseliitin mukaan pidettävä jumalan kaltaisena vakaana selkänojana, ja tämä sanoma näkyy menneen hyvin perille: suomalaisten uusi valtionuskonto on talous. Tuon joulupukkiuskon seurauksena on todennäköisesti niin talouden kuin kansallisen psyyken totaalinen katastrofi. Joko ihmiset uskovat ikuisen talouskasvun mahdottomuuteen ja pelastuvat, tai eivät usko, jolloin edessä on tuho. Henkilökohtaisesti toivon edes sitä, että ihmiset itkevät ja uskovat. Toivottavasti silloin ei ole liian myöhäistä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu