Varoitus: Kasvihuoneilmiötä lyödään kuin vierasta sikaa

Minulla on edelleen menossa tämä Suurten Nälkävuosien 1866-68 Exodus. Olen yrittänyt ymmärtää, mikä aiheutti Suomen ilmaston äkillisen kylmenemisen ja menetetyt sadot. Olen edelleen tällä matkalla ja eräässä mielessä palannut perusasioihin. Aloitetaanpa.

——————————-

Max Planck

Wikipediasta: ”Max Karl Ernst Ludwig Planck (kastenimeltään Marx23. huhtikuuta 1858 – 4. lokakuuta 1947)[1] oli saksalainen fyysikko, jonka mustan kappaleen säteilyn tutkimukset, johtivat energian kvanttiluonteen (fotoni) löytämiseen, minkä vuoksi häntä pidetään kvanttimekaniikan löytäjänä. Tästä syystä hän on saanut aseman yhtenä 1900-luvun tärkeimmistä fyysikoista”.

Planck’n ehkä kuuluisin yhtälö alla. Yhtälö kuvaa mustan kappaleen lämpötilan ja sen säteilemän sähkömagneettisen energian suhdetta. Yhtälö on empiirinen, mutta tarkka.

Alla olevassa kuvassa_1 on ym. kaavan graafinen esitys. Huomaa, että säteilyn energia (electron volts), on esitetty kaavion ylläosassa,

Planck’n toinen merkityksellinen kaava E=hν kertoo sähkömagneettisen säteilyn energiakvantin (fotonin) sisältämän energian. Se on taajuuden funktio. Siksi se on esitetty kaavion yläosassa x-akselin suuntaisesti. Y-akseli ei kuvaa yksittäisen fotonin energiaa.

—————————————–

Einstein esitti saman kaavan muodossa E=h*f selvittäessään valosähköistä ilmiötä. Alla oleva kuva_2 havainnollistaa ko. ilmiötä.

Wikipedia: ”Einsteinin matemaattinen muotoilu ilmiölle on vuodelta 1905, jolloin hän julkaisussaan Uber einen die Erzeugung und Verwandlung des Lichtes betreffenden heuristischen Gesichtspunkt esitti, että sähkömagneettista säteilyä voisi kuvata tietynsuuruisina energiapaketteina, kvantteina (nyk. fotoni).[6] Valokvanttien idea oli ristiriidassa James Maxwellin sähkömagneettista säteilyä kuvaavien yhtälöiden kanssa, ja sen kanssa että energia oletettiin jatkuvasti jakautuneeksi. Vielä sen jälkeen kun kokeet näyttivät Einsteinin teoriat tarkoiksi, ajatusta fotoneista ei yleisesti hyväksytty. Einsteinin kaava ennusti irrotettujen elektronien energian kasvavan lineaarisesti säteilyn taajuuden funktiona. Robert Millikan osoitti tämän todeksi 1915″.

Ja edelleen Wikipediasta: ”Valosähköisessä ilmiössä energia välittyy yhden kvantin, fotonin kokoisina annoksina yksittäiselle elektronille. Elektroni ei siis voi kerätä irtoamiseen tarvitsemaansa energiaa useilta fotoneilta, vaan sen on saatava se yhtenä pakettina. Voidaan ajatella, että fotonit antavat elektroneille tietynsuuruisia iskuja; jos elektroni ei irtoa yhdellä tietynsuuruisella iskulla, niin ei se irtoa lainkaan kyseisen suuruisilla iskuilla, vaikka sitä kuinka iskettäisiin”.
Lihavointi meikäläiseltä.

—————————————————

Alla olevassa kuvassa_3 esitetään näkyvän valon hajoamista spektreihin. Punaisella säteilyllä on matalin energia ja vastaavasti violetilla se korkein. Oleellista on, että näitä eri spektrien energioita ei voi laskea yhteen, jotta saataisiin näkyvän valon energia. Jos näin tehdään, niin samalla kustaan kvanttimekaniikan kintuille.

——————————–

Ja sitten alla kaikkien kuvien_4 äiti by Trenberth.

Puhutaan ”Radiation”, joka viittaa kvanttimekaniikkaan. Mutta saman aikaisesti tarkastellaan fotonien virtoja (W/m2) jatkumona ja lasketaan virrat yhteen lämpötaseessa. Tämä on väärin!
Esim. Back Radiation ei voi lämmittää maapalloa, koska se tulee kylmemmästä ilmakehästä, joten sillä ei ole riittävää säteilyn taajuutta voidakseen absorboitua korkeamman lämpötilan aineeseen.
Sekoitetaan Einsteinin ja Maxwellin maailmat.

———————————————–

Termodynamiikan Toinen Pääsääntö on edelleen voimassa:

  • lämpö siirtyy kuumasta kylmään
  • entropia kasvaa

Mikäli ”Back Radiation” olisi oikea, niin olisi tapahtunut seuraavaa:

  1. Ensin oli äärimmäisen kuuma ja tiheä singulariteetti
  2. Sitten oli Big Bang, singulariteetin lämpötila ja tiheys laskevat. Entropia kasvaa
  3. Mutta laajenevan maailmankaikkeuden ”Back Radion” ei päästä kuumempaa keskusta viilenemään. Sen lämpö vain nousee ja tiheys ei pääse laskemaan
  4. Lopulta gravitaatio voittaa ja kiskaisee kaiken takaisin singulariteettiin. Entropia nolliin
  5. Loppu

Mutta näin ei ole tapahtunut ja siitä on osoituksena se, että kirjoittelen tätä tekstiä. Eli Back Radiation ja siten myös Kasvihuoneilmiö eivät ole todellisia. M.O.T.

———————————————–

Seuraavassa osassa tarkastelen, mikä ilmiö on aiheuttanut nopeitakin lämpötilan muutoksia menneisyydessä, nykyhetkellä ja myös tulevaisuudessa.

Ja sialla ei ole mitään tekemistä otsikon kanssa. Suomen kielen ilmaisut ovat joskus hauskoja, mutta erittäin kuvaavia.
Onko sika kunnossa? – Kotimaisten kielten keskus (kotus.fi)

 

Lasse Hernesniemi

Entinen CO2-uskovainen, joka asioita selvitettyään muuttui epäileväiseksi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu