Maailman suurin poliittinen skandaali

Tänään on laajalti uutisoitu Trumpin julistavan itsensä voittajaksi, vaikkei vaalituloksia olisi vielä saatu. Skuuppi perustuu verkkolehden uutiseen, jossa se kertoo nimettömien lähteiden todistaneen Trumpin uhanneen näin. Uutinen kerrotaan täytenä totena, tosin lisäkaneetilla, että Trump itse on kiistänyt näin sanoneensa.

Asiassa tulee väkisinkin mieleen aiempi täälläkin totena otettu väite, jonka mukaan Trump olisi väittänyt kuolleita sotilaita luusereiksi. Silloinkin julkaisijana oli pieni demokraattien lehti nimettömine lähteineen. Vaikka lukuisat paikalla olleet, myös Trumpin vastustajat, tulivat omilla nimillään julkisuuteen todistamaan väitteet vääriksi, ei oikaisuja näkynyt.

Riittävästi toistettuna kaiketi mikä tahansa valhe tulee uskottavaksi. Jostain kumman syystä uutisoimatta on jäänyt Nancy Pelosin viime viikkoinen vaatimus ettei Bidenin tule hyväksyä vaalitulosta, vaikka lopulliset numerot osoittaisivat Trumpin voittaneen. Myös Hillary Clinton vaati aiemmin, ettei Bidenin tule Trumpin voitettua missään tapauksessa myöntää tappiotaan (concede). Hänhän sen tietää parhaiten, sillä Hillary Clinton ja demokraatit eivät ole vieläkään hyväksyneet 2016 vaalitappiotaan, mikä näkyy jatkuvana virkarikossyytteiden tehtailusta Trumpia vastaan.

sekä

NBC: Hillary Clinton says: Biden should not concede 2020 election under any circumstances

Vastuullista mediaa ei nyt tunnu haittaavan täysin ilman näyttöä esitetty väite päivää ennen vaaleja, vaikka samat mediat ovat parhaansa mukaan vältelleet Bidenin läppäristä kertomista, perustellen ettei asiaa ole voitu vahvistaa riittävästi, tai niin ikään täysin ilman todisteita esitetyin väittein Venäjän osuudesta.

Myös vasemmistolaiset journalistit ovat huolestuneet median nykytilasta, sillä Bideneiden häikäilemättömän korruption sensuuri ei kuulu avoimeen demokraattiseen yhteiskuntaan.

The Intercept -lehden perustaja, demokraattien vaalikamppailua aiemmin tukenut journalisti Glenn Greenwald, otti lopputilin omasta lehdestään. Lehden omistava miljardööri on niin ikään avoimesti Bidenin kannattaja ja lehti kieltäytyi julkaisemasta mitään Bidenin kritiikkiä. Greenwaldin artikkeli on nyt luettavissa täällä:

Here’s the ’censored’ Biden story that forced Glenn Greenwald quit the firm he founded

Miljardiluokan korruptio ja vieraan valtion häikäilemätön painostus USA:n varapresidentin toimesta ovat väistämättä merkityksellisiä asioita, joista yleisön tulee tietää. Osoittautuu, että demokraatit tai ainakin Biden ovat paitsi rikostutkinnassa, myös syyllisiä juuri Ukraina-kolluusioon, josta Trumpia syyttivät. Vaikka unohdettaisiin Kiinassa ja muissa maissa tapahtuneet epämääräiset diilit, on jo pelkästään Ukrainan kupru kirkkaasti kovempi skandaali kuin Watergate (republikaanit vakoilivat demokraattien puoluetoimistoa), ja on sitä USA:n presidenteistä tyhjänpäiväisempiäkin seksiskandaaleja uutisoitu. Myös Trumpin kampanjan 2016 vakoilu Obaman FBI:n toimesta jää tämän varjoon, vaikka siinäkin oli aineksia vähintään Watergate-tasolle, ainakin jos merkittävyyttä mitataan muullakin kuin sillä mistä media uutisoi.

Onneksi USA:n vaalit ovat piakkoin ohitse. Ehkä jonkinlainen normaali palaa myös journalismiin, riippumatta siitä kumpi ehdokkaista lopulta julistetaan voittajaksi. Siihen saakka jokapäiväiset Trumppia jostakin syyttävät jutut kannattaa lukea siinä valossa, että ovatkohan sittenkin demokraatit itse syyllisiä siihen, mistä vastapuolta syyttävät. Tällaista projisointia on nähty huomattavan paljon kuluneen neljän vuoden aikana.

+6

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu