Shokki vihreissä! Kaksi valtuutettua loikkaa Helsingissä

Tänään putosi kunnallispoliittinen pommi Helsingissä. Kaksi vihreiden valtuutettua – Zahra Abdulla ja Sirkku Ingervo – loikkaavat pois vihreiden ryhmästä ja perustavat oman valtuustoryhmän nimeltä Punavihreät.

 

Syyksi Ingervo ja Abdulla ilmoittavat vihreiden oikeistolaiset päätökset ja keskeisten lautakuntapaikkojen ajautumisen puolueen oikeistosiiven käsiin.

 

Helsingin vihreät ovat ajaneet viime vuosina oikeistolaiseksi tulkittavaa linjaa. Vihreät kannattivat kokoomuksen mukana palveluntuotantoyksikkö Palmian osittaista yksityistämistä, ja lisäksi olivat voimakkaan budjettikurin puolella 2012 kunnallisvaalien jälkeen. Vihreät ovatkin menettäneet kannatustaan Vasemmistoliittoon viime vuosina.

 

Vihreissä on aiemminkin havaittu tyytymättömyyttä vasemmistolaiseksi itsensä kokevien valtuutettujen taholta, mutta tämä tuli silti yllätyksenä. Onneksi Ingervo ja Abdulla ovat suorapuheisia ja kertovat mistä heidän loikkauksensa johtuu. Näin on parempi, koska muuten villit huhut alkaisivat levitä.

 

Vihreille tämän on kyllä pakko olla katastrofi. Kukaan ei tule kylään kotiin, jossa riidellään julkisesti. Vaalien alla tätä pahempaa riitelyä ei varmaan olekaan. Helsingin Vihreiden politiikka on kuitenkin vaikuttanut sen verran hämmentävältä, että jotain tällaista oli odotettavissa. Ymmärrän hyvin kaksikon päätöksen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu