Käräjillä nähdään Matti Putkonen

Tiedot Immosen natsiyhteyksistä ovat pikkuhiljaa levinneet (kts. alkuperäinen juttu) ja muutama valtamediakin on uutisoinut niistä (Verkkouutisten juttu). Kirjoitin jo aiemmin blogin Immosen natsiyhteyksistä. Sen johtopäätökset pätevät edelleen. Blogin julkaisun jälkeen asiasta on kuitenkin tullut vielä lisää tietoa Uuden Suomen jutun myötä ja Kai Murroksen lisäksi muun muassa Timo Hännikäisen taustoihin on alettu kiinnittämään huomiota.

Perussuomalaisia onkin vaadittu tutkimaan asiaa ja harkitsemaan Immosen ja muiden äärioikeistoon yhteyksiä omaavien erottamista puolueesta. He ovat kuitenkin valinneet toisen linjan. Aluksi vaiettiin ja vähäteltiin kohua. Nyt kuitenkin perussuomalaiset ovat alkaneet uhkaamaan mediaa ja kaikkia somekirjoittelijoista alkaen rikosoikeudellisilla toimilla, mikäli he puhuvat Immosen natsiyhteyksistä.

Asian kasvona on tietysti ”työmies” Matti Putkonen. Sooloilustakaan ei ole kyse, koska taustalla on puoluehallitus. Hanke ei ulotu vain Immosta itseään suoraan natsiksi nimittäneisiin, vaan myös Immosen natsiyhteyksistä puhuneisiin, mukaan lukien toimittajiin ja jopa tutkijoihin.

Suoraan sanottuna on kyllä todella pikkumaista haastaa toisia oikeuteen ansaitun kritiikin vuoksi. Perussuomalaiset loukkaantuvat oudon herkästi ottaen huomioon, miten jyrkkää tekstiä he itse kirjoittavat muista.

Itsehän olen jo kirjoittanut blogin Immosen natsiyhteyksistä. Seison kuitenkin sanojeni takana ja pystyn tarvittaessa todistamaan Immosen natsiyhteydet oikeussalissa. Siksi omasta puolestani toteankin vain, että käräjillä nähdään, Putkonen ja perussuomalaiset, jos siihen menette. Hankkeen toteutuessa en taida tosin olla siellä ihan yksin.

Itse asiassa joku suunnitteli nettisivun, jossa voi ilmoittautua suoraan Putkoselle, jos pitää Immosta natsina tai fasistina. Vaikken itse vielä nykyisten tietojen pohjalta suoraan nimittäisi Immosta natsiksi tai fasistiksi, jos sinä nimittäisit, käy ihmeessä ilmoittautumassa. Yhdessä on käräjillä hauskempaa!

Yritys pelotella media hiljaiseksi?

Perussuomalaiset perustelevat avaustaan etenkin Immoselle ja hänen perheelleen koituneella kohtuuttomalla haitalla. On toki ikävää ja tuomittavaa, jos Immosta ja hänen perhettään on uhkailtu, kuten väitetään. Kuitenkin muun muassa Immosen käyttämä retoriikka on osaltaan johtanut tällaisen etenkin maahanmuuttajiin kohdistuvan toiminnan räjähdysmäiseen kasvuun, siihenkin pisteeseen, että kymmenenvuotias tummaihoinen lapsi hakataan naapuruston leikkipuistossa sen jälkeen, kun häntä on ensin haukuttu raiskaajaksi.

Kansanedustajan on myös kestettävä kritiikkiä, eikä kritiikki ole Immosen tapauksissa ollut mitenkään asiatonta. Immonen on myös lähinnä lietsonut kohua edelleen.

Koko median uhkailuun liittyvä jupakka voi näyttää lähinnä humoristiselta, mutta se ei kuitenkaan ole sitä alkuunkaan. Toimittajilla on jo nyt riittämättömät resurssit tehdä tutkivaa journalismia. Monet, toimittajat mukaan lukien, eivät jo nyt uskalla kirjoittaa täysin vapaasti perussuomalaisista siitä seuraavan häiriköinnin ja tappouhkausten vuoksi. Etenkin kun puolueen joidenkin toimijoiden lähellä pyörii esimerkiksi Suomen Vastarintaliikkeen kaltaisia tahoja ja muita epämääräisiä ryhmittymiä, uhkaukset eivät myöskään ole aivan tyhjiä. Tai kuka jaksaa esimerkiksi blogata perussuomalaisia vastaan, jos blogi jatkuvasti kaadetaan perättömillä ilmiannoilla, bloggaajaa uhkaillaan väkivallalla ja puolue uhkaa oikeustoimilla?

Nyt näyttää siltä, että perussuomalaiset ovat valmiita hyväksymään Immosen toiminnan ja natsiyhteydet ja mieluummin julistavat sodan medialle kuin edes harkitsevat Immosen erottamista. Jos näin käy, se avaa tien puolueeseen vielä paljon vaarallisemmalle ainekselle ja asettaa koko puolueen toiminnan kyseenalaiseksi. Onneksi sentään Julkisen sanan neuvoston puheenjohtaja on tehnyt selväksi, että JSN ei tule olemaan perussuomalaisten toimittajajahdin väline.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu