SDP tarjoaa parhaan vaihtoehdon

SDP on hiljattain julkistanut vaihtoehtobudjettinsa. Vaihtoehtobudjetti on oikeudenmukainen ja talouspoliittisesti järkevämpi vaihtoehto hallituksen budjettipolitiikalle.

Hallituksen budjettipolitiikka on jo nyt pahasti epäonnistunut. Päätöksiä perutaan lähes uskomattomalla vauhdilla, jopa siten että toimittajatkin putoavat jo kärryiltä.

Päätöksenteon heikko ennustettavuus on erittäin vahingollista muun muassa investointien saamisen kannalta, kun investoijat eivät voi ennustaa oman alansa tulevaisuutta. Hallituksen sekoilu ei siis tule olemaan ilmaista, vaan kaukana siitä. Toki silti on myönnettävä, että huonon päätöksen peruminen on parempi vaihtoehto kuin sen toteuttaminen.

SDP:n vaihtoehtobujdetti asettaa työllisyyden ja oikeudenmukaisuuden keskiöön. Eduskunnan tietopalvelun laskelmien mukaan SDP:n vaihtoehtobudjetin välittömät työllisyysvaikutukset ovat 35 000 henkilöä. Käytännössä tämä tarkoittaisi työllisyysasteen nousua noin 1,3%, ja prosentin työllisyysasteen nousun on arvioitu tuottavan valtiolle säästöinä ja tuloina jopa miljarin.

Hallitus sen sijaan ei ole tehnyt mitään työllisyydelle. Itse asiassa hallitus on vähentänyt työllistämismäärärahoja ja sitä kautta edelleen pahentanut työttömyyttä. Muun muassa palkkatuista ja starttirahoista nipistämisessä ei ole mitään järjeä kuten jokainen ymmärtää, ne kun tulevat paljon tukia kalliimmiksi.

SDP myös peruisi haitallisimmat sosiaaliturvaa ja koulutusta koskevat päätökset. Siitä huolimatta SDP ottaisi vähemmän velkaa kuin hallitus, joka perustelee epäoikeudenmukaisia leikkauksiaan välttämättömyyksinä. Vaihtoehtoja siis on, ja SDP tarjoaa sellaisen.

Julkaistu mielipidekirjoituksena 30.11. Länsi-Uusimaassa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu