Antti Lindtman SDP:n puheenjohtajaksi

Keskustelu SDP:n puheenjohtajuudesta käy kuumana. Antti Rinne ilmoittaa lauantaina puoluevaltuuston kokouksen yhteydessä jatkoaikeistaan. Riippumatta Rinteen jatkoaikeista, on käynyt selväksi, että jonkin muotoinen puheenjohtajakisa on luvassa.

Mahdollisia ehdokkaita Rinteen lisäksi on ainakin Antti Lindtman, Timo Harakka, Tytti Tuppurainen ja Tuula Haatainen. Vaikka mahdollisia ehdokkaita on paljon, näistä Antti Lindtman on kaikilla mittareilla ehdoton ykkösnimi.

Koenkin tärkeäksi, että Antti Lindtman asettuu ehdolle puolueen puheenjohtajaksi riippumatta siitä, hakeeko Rinne jatkokaudelle. Ilman Lindtmania todellista puheenjohtajakisaa ei päästä käymään, koska Rinteen voitto on siinä tapauksessa nykyisillä kannatusluvuilla lähes varma. Näin ollen Rinne ei joudu kisaamaan tosissaan voitosta, ja on vaarana, että kisasta tulee vastakkainasettelu Rinteen kannattajien ja niiden välillä, jotka kannattivat Jutta Urpilaista Seinäjoen puoluekokouksessa. Jos Lindtman taas lähtee ehdolle, uskoisin että saamme tiukan ja avoimen puheenjohtajakisan, joka hyödyttää merkittävästi puoluetta.

Miksi kannatan Antti Lindtmania?

Olin puoluekokousedustajana myös Seinäjoen puoluekokouksessa ja tuin silloin julkisesti Antti Rinnettä. Pidän edelleen Antti Rinnettä hyvänä puoluejohtajana eikä minulla ole mitään henkilökohtaisesti Rinnettä vastaan, mutta koen että Lindtman olisi monin tavoin Rinnettä parempi puoluejohtaja ja uskottavampi pääministeriehdokas.

Lindtmanin etuna Rinteeseen verrattuna on etenkin erittäin sujuva esiintyminen. Rinne ei kykene esiintymään yhtä vakuuttavasti, ja näillä kannatusluvuilla vaaleja edeltävät tv-tentit ovat ratkaisevassa roolissa vaalivoiton kannalta. Lindtman on myös vain 34-vuotias, joten hänen valinta nuorentaisi SDP:n imagoa ja helpottaisi SDP:n suurimman ongelmaryhmän eli nuorten äänestäjien tavoittamista. Lindtmania ei myöskään painaisi samalla lailla edellisen hallituksen lähes täydellinen epäonnistuminen kuin kyseisen hallituksen valtiovarainministerinä toiminutta Rinnettä.

On myös valitettava fakta, että Seinäjoen puoluekokouksessa syntynyt jakolinja Rinteen kannattajien ja Urpilaisen kannattajien välillä ei ole täysin parantunut. Lindtman kykenisikin yhdistämään puolueen aivan eri lailla kuin Rinne. Tämä on erittäin suuri etu Lindtmanille.

Lopuksi on nostettava esiin se, että puolueen uudistustyö junnaa. Tämän laittaminen vauhtiin oli aikanaan sekä Rinteen että Urpilaisen tärkeimpiä kampanjalupauksia kun heidät valittiin puheenjohtajiksi. Tiettyjä asioita on kyllä tapahtunut, mutta ei tarpeeksi. Toivonkin, että puheenjohtajakisa toisi vauhtia puolueen uudistustyöhön, valittiin puheenjohtajaksi sitten kuka tahansa. Keinoista tämän saavuttamiseksi tulisi erityisesti keskustella puheenjohtajakisan aikana.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu