Sipilän hallitus – yksi Suomen historian parhaista

Risto Uimosen kirja tuo taas Sipilän ja hänen hallituksensa tapetille. Kirjassa Sipilä lopulta myöntää, että kutsu hänen kotiinsa oli virhe  – hyvä.

Tässä listaa Sipilän hallituksen miinuksista ja plussista

Miinukset:

– Berner

– Sote

–  Sipilän kutsu

 

Plussat:

+ Kiky – Suomen kilpailukyky saatiin korjattua, yritykset alkoivat voittaa kauppoja ja työtä riitti uusille tekijöille.

+ Valtion velkaantumisen loppuminen – lopulta uskallettiin tehdä myös rakenteellisia uudistuksia. Suomessa verovarat menevät lähes pelkästään hyviin tarkoituksiin, joten kun on leikattava, valinta on lähinnä ruton ja koleran välillä. Kun leikattiin, kaikki tahot  joita asia koski, valittivat että ainakaan heidän osaltaa ei olisi saanut leikata. Lisäksi ay-liike, oppositio ja vihervasemmistolainen media propagoivat raivokkaasti ja ilmeisen menestyksekkäästi.

+ aktiivimalli. Tämä paransi työllisyyttä. Malli oli huomattavasti lempeämpi kuin vastaava Ruotsissa ja Tanskassa, mutta tietenkin ihmisiä aivopestiin pitämään sitä kyykyttämisenä, ja huomattavan hyvin tuo aivopesu on tepsinyt.

+ Normien purku ja vapautuneet aukioloajat – kuka haluaa takaisin ajan jolloin kaupassa ei voinut käydä kun se itselle sopi?

 

Harva hallitus on onnistunut tavoitteissaan niin hyvin kuin Sipilän. Se nousee yhdeksi Suomen historian parhaista saavutuksilla mitaten, ja miten muuten hallituksia voi mitata? Propagandasodan se hävisi selvästi, tai ei siis ottanut siihen juuri osaa.

LassiLappalainen

Aatemaailmaltani olen sitoutunut. Vakaumukseni estää kättelemästä miehiä, jotka eivät kättele naisia. Joudun omituisten kommenttien johdosta lisäämään tähän syntymävuoteni. Se on 1956. En ole siis edes keski-ikäinen millään kriteerillä. Olen vanha! Ja ainakin minun elämänkokemuksellani joudun toteamaan, että väite "Ikä on vain numero" on p-puhetta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu