Jerusalemin asema Islamin pyhänä paikkana on todella heikosti perusteltavissa

Lähes kaikki mitä tiedämme Islamin varhaisista vaiheista perustuu islamin omiin lähteisiin. Kun tässä blogissa linkitän wikipedian artikkeleihin, nekin siis pääosin perustuvat Islamin omiin lähteisiin.

Islamilainen maailma pitää Jerusalemia yhtenä pyhimmistä paikoistaan.  Tätä perustellaan kahdella asialla. Uskonnon alkulähteillä ja Muhammedin yöllisellä matkalla, joka muslimien mielestä kohdistui nimenomaan Jerusalemiin. Tästä matkasta kerroin blogissani koskien muslimien rukoilua. https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/lassilappalainen/islamin-kummallisuuksia-osa-3-muslimit-rukoilevat-vastoin-koraanin-maarayksia/

Jokaisessa moskeijassa on Gibla, moskeijan seinä, joka osoittaa minne kumartua kun rukoillaan. https://fi.wikipedia.org/wiki/Qibla

Ensimmäisissä moskeijoissa tuo Gibla osoitti Jerusalemiin.  Muhammed sai ensimmäiset ilmestyksensä, joihin Koraanin suurat perustuvat vuonna 610 ja niissä juutalaisiin ja kristittyihin suhtaudutaan suvaitsevaisesti. Näitä varhaisia suuria referoidaan Islamin hyödyllisille idiooteille lännessä merkkinä Islamista rauhan uskontona.  Viime vuosien kuuluisin Islamin rauhan uskonnoksi leimaava henkilö on varmaan USA:n entinen presidentti Barack Obama. Kun Muhammed vuonna 622 joutui pakenemaan Mekkasta Medinaan, riippuen lähteestä, hänellä oli mukanaan 50 – 200 kannattajaa. Medinassa hän alkoi sotapäälliköksi ja karavaanirosvoksi. Muhammedin kuollessa 10 vuotta myöhemmin, koko Arabian niemimaa oli käännytetty Islamiin, pääosin väkivalloin. Kun vastoin Muhammedin odotuksia Medinassa asuvat juutalaiset ja kristityt kieltäytyivät kääntymästä Islamiin, hän karkotti heidät kaupungista. Nyt Koraaniin alkoi ilmestyä ihan toisenlaisia Suuria:

Suura 8:12 ”Herrasi antoi enkeleille ilmoituksen: ”Minä olen teidän kanssanne. Vahvistakaa niitä, jotka uskovat. Minä asetan pelon uskottomien sydämeen. Hakatkaa poikki heidän kaulansa ja raajansa. ”

Islamin omien oppien mukaan, myöhemmät suurat kumoavat varhemmat, jos ristiriitaa ilmenee. Sinällään huvittavaa kun kaikkivaltias ja kaikkitietävä Allah on useastakin asiasta ihan eri mieltä kuin aluksi, mutta se voisi olla oman blogin aihe.
Muhammedista kertovissa haditheissa kerrotaan suoraan mitä Muhammed ajatteli juutalaisista:
Hadith-kokoelma Sahih Muslim Book 041, Number 6985:
Abu Huraira kertoi Allahin sanansaattajan (profeetta Muhammedin) sanoneen: “ Viimeinen tunti ei koita, jolleivät muslimit taistele juutalaisia vastaan ja muslimit tapa heitä, kunnes juutalaiset piiloutuvat kivien ja puiden taakse ja kivi tai puu sanoo:” Muslimi tai Allahin palvelija, takanani on juutalainen, tule ja tapa hänet, mutta Gharqad-puu on hiljaa, koska se on juutalaisten puu.

Niinpä Giblan osoittama suunta vaihtuikin nopeasti Jerusalemista Mekkaan. Islamilaisessa maailmassa ilmenevä juutalaisviha on siis kohteliaasti todettuna pitkäikäinen.

Verrattomasti yleisempi ja nykyään ainut perustelu Jerusalemin pyhyydelle on siis yllä mainitsemani  Muhammedin ns. yöllinen matka. Matkasta kerrotaan useissa haditheissa eri versioita ja ns. perusversio löytyy Koraanin suurasta 17. http://koraani.minhaj.fi/Chapters/017.html

Suurassa kerrotaan että matka kohdistui ”kauimmaiseen moskeijaan”, mitään moskeijaa ei mainita nimeltä. Haditheissa joita on käännetty englanniksi, muistetaan aina väittää että ko.moskeija olisi Al-aqsa ja joskus Kalliomoskeija Jerusalemissa.

Pikakertauksena: Arkkienkeli Gabriel vei yöllä Muhammedin ”kauimmaiseen moskeijaan”. Siellä Muhammed nousi hevosen tapaisen selkään ja lensi taivaaseen jossa tapasi Islamin profeetat ja itsensä Allahin, jolta Muhammedin tingittyä kahdesti, sai määräyksen että muslimien on  rukoiltava viidesti päivässä. Tässä tullaan ongelman ytimeen. Islamin omien lähteiden mukaan tuo matka tapahtui vuonna 621, eli silloin kun Muhammed oli vielä Mekassa. https://en.wikipedia.org/wiki/Isra%27_and_Mi%27raj#:~:text=The%20Isra%CA%BE%20and%20Mi%CA%BFraj%20(Arabic,1%20BH%20%E2%80%93%200%20BH). 

Kuitenkin, ihan Islamin omiin lähteisiin perustuen al-aqsa moskeija perustettiin yli 50 vuotta tuon tapahtuman jälkeen. https://en.wikipedia.org/wiki/Al-Aqsa_Mosque 

Asialle on hyvin luonnollinen selitys: Jerusalemissa ei ollut vuonna 621 moskeijaa, koska siellä ei ollut ainuttakaan muslimia! Vasta Muhammedin kuoltua muslimi-imperialistit valloittivat nykyiset Palestiinan/ Israelin alueen ja pakottivat isiensä mailla tuhansia vuosia asuneet juutalaiset ja kristityt(kristityt eivät tietenkään olleet asuneet tuhansia vuosia tuolla) joko alistumaan valloittajien valtaan toisen luokan kansalaisiksi dhimmeiksi , https://fi.wikipedia.org/wiki/Dhimmi , tai muuttamaan pois jos ei haluttu kääntyä uuteen uskoon.

Muhammed ei siis, ihan islamin omiin lähteisiin perustuen, käynyt koskaan Jerusalemissa, ei päivällä eikä yöllä.

Loppuun kuva, joka ylikulunutta sanontaa käyttääkseni kertoo enemmän kuin tuhat sanaa: Muslimit osoittavat kuinka korkealle he arvostavat pyhän kaupunkinsa Jerusalemin Kalliomoskeijan – näyttävät sille takapuoltaan. Jerusalem ei siis ole todellisuudessa erityisen pyhä kaupunki Islamin uskolle, mutta keppihevoseksi juutalaisvihalle tämä väite soveltuu enemmän kuin hyvin.

Report: Temple Mount compound to reopen as coronavirus restrictions eased – www.israelhayom.com

 

 

 

 

 

LassiLappalainen
Riihimäki

Aatemaailmaltani olen sitoutunut.
Vakaumukseni estää kättelemästä miehiä, jotka eivät kättele naisia.
Joudun omituisten kommenttien johdosta lisäämään tähän syntymävuoteni. Se on 1956. En ole siis edes keski-ikäinen millään kriteerillä. Olen vanha! Ja ainakin minun elämänkokemuksellani joudun toteamaan, että väite "Ikä on vain numero" on p-puhetta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu