AY-liike tuhoamassa suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan anarkian keinoin

Suomessa on lähes kaikilla aloilla voimassa olevat työsopimukset. Meillä pitäisi siis olla työrauhavelvoite. Ei näköjään ole. SAK:n liitot ovat ilmoittaneet aloittavansa vastatoimet. Tämä on ulkoparlamentaarista toimintaa eli anarkismia. SAK ja myös AKAVA vastustavat poliittisten lakkojen kieltämistä tai edes rajoittamista siinä määrin kuin hallitus kaavailee. Todellisuudessa käsite poliittinen lakko on kiertoilmaisu ulkoparlamentaariselle toiminnalle. Sen ei pitäisi kuulua lainkaan AY-liikkeen tehtäviin. AKAVA on myös ilmoittanut jo vissiin pari viikkoa sitten, että yksityishenkilölle annettava sakko laittomaan lakkoon osallistumisesta ”ei kuulu suomalaiseen yhteiskuntaan”. AKAVA:n mielestä siis henkilöä ei saa rangaista kun hän syyllistyy laittomaan toimintaan.  AKVA:n nimi pitäisi muuttaa muotoon AKANA = akateemiset anarkistit. Samalla lyhenne heijastaisi kyseisen liiton roolia suomalaisen yhteiskunnan rakentajana.

 

”Hupaisaa” oli katsoa tämän illan a-talk. Juontaja kysyi SAK:n varapuheenjohtajalta, mikä olisi sellainen reformi jonka SAK voisi hyväksyä. Vastaukseksi tuli ”neuvottelut työelämän kehittämisestä”. En osaa tuollaista ehdotusta reformina pitää kun historiaa tarkastelee.

Ammattiyhdistysliike on linnoittautunut 1980-luvulle kuuluvien ”etujen” puolustamiseen anarkismin keinoin. Se on tuhon tie suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan kannalta. Ruotsissa ja Tanskassa tämän hallituksen ajamat reformit on toteutettu jo 1990-luvulla – hyvässä yhteistyössä ammattiyhdistysliikkeen kanssa ja pääsääntöisesti demarijohtoisten hallitusten ollessa vallassa.

Sen verran pitää toki sanoa että työntekijöiden rooli yritysten hallituksissa on Ruotsissa parempi kuin Suomessa, mutta tuo ei ole hallituksen asia. Ja on myös sanottava, että Pohjoismaissa työtöntä myös autetaan paremmin saamaan uutta työtä kuin Suomessa. Ja jos työtä ei ota vastaan, menettää etuja. Eli keppiä ja porkkanaa on annosteltu tärkeimissä verrokkimaissamme, myös tärkeimmissä kilpailijamaissamme oikein. Suomessa ei ole AY-liikkeen ”ansiosta” päästy alkuunkaan ja täällä puuttuvat sekä keppi että porkkana.

LassiLappalainen
Riihimäki

Aatemaailmaltani olen sitoutunut.
Vakaumukseni estää kättelemästä miehiä, jotka eivät kättele naisia.
Joudun omituisten kommenttien johdosta lisäämään tähän syntymävuoteni. Se on 1956. En ole siis edes keski-ikäinen millään kriteerillä. Olen vanha! Ja ainakin minun elämänkokemuksellani joudun toteamaan, että väite "Ikä on vain numero" on p-puhetta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu