AY-liike tuhoamassa suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan anarkian keinoin
Suomessa on lähes kaikilla aloilla voimassa olevat työsopimukset. Meillä pitäisi siis olla työrauhavelvoite. Ei näköjään ole. SAK:n liitot ovat ilmoittaneet aloittavansa vastatoimet. Tämä on ulkoparlamentaarista toimintaa eli anarkismia. SAK ja myös AKAVA vastustavat poliittisten lakkojen kieltämistä tai edes rajoittamista siinä määrin kuin hallitus kaavailee. Todellisuudessa käsite poliittinen lakko on kiertoilmaisu ulkoparlamentaariselle toiminnalle. Sen ei pitäisi kuulua lainkaan AY-liikkeen tehtäviin. AKAVA on myös ilmoittanut jo vissiin pari viikkoa sitten, että yksityishenkilölle annettava sakko laittomaan lakkoon osallistumisesta ”ei kuulu suomalaiseen yhteiskuntaan”. AKAVA:n mielestä siis henkilöä ei saa rangaista kun hän syyllistyy laittomaan toimintaan. AKVA:n nimi pitäisi muuttaa muotoon AKANA = akateemiset anarkistit. Samalla lyhenne heijastaisi kyseisen liiton roolia suomalaisen yhteiskunnan rakentajana.
”Hupaisaa” oli katsoa tämän illan a-talk. Juontaja kysyi SAK:n varapuheenjohtajalta, mikä olisi sellainen reformi jonka SAK voisi hyväksyä. Vastaukseksi tuli ”neuvottelut työelämän kehittämisestä”. En osaa tuollaista ehdotusta reformina pitää kun historiaa tarkastelee.
Ammattiyhdistysliike on linnoittautunut 1980-luvulle kuuluvien ”etujen” puolustamiseen anarkismin keinoin. Se on tuhon tie suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan kannalta. Ruotsissa ja Tanskassa tämän hallituksen ajamat reformit on toteutettu jo 1990-luvulla – hyvässä yhteistyössä ammattiyhdistysliikkeen kanssa ja pääsääntöisesti demarijohtoisten hallitusten ollessa vallassa.
Sen verran pitää toki sanoa että työntekijöiden rooli yritysten hallituksissa on Ruotsissa parempi kuin Suomessa, mutta tuo ei ole hallituksen asia. Ja on myös sanottava, että Pohjoismaissa työtöntä myös autetaan paremmin saamaan uutta työtä kuin Suomessa. Ja jos työtä ei ota vastaan, menettää etuja. Eli keppiä ja porkkanaa on annosteltu tärkeimissä verrokkimaissamme, myös tärkeimmissä kilpailijamaissamme oikein. Suomessa ei ole AY-liikkeen ”ansiosta” päästy alkuunkaan ja täällä puuttuvat sekä keppi että porkkana.
Kyllä oli surullista katsottavaa ay pampun ja Tuppuraisen esiintyminen.
Ilmoita asiaton viesti
Ay-pomot ajavat Suomen taantumaan puolustaessaan pallejaan ja isoja liksojaan. Milloin palkansaajat heräävät ja näkevät että nämä 18 tonnia kuussa palkkaa saavat bossit eivät oikeasti aja kuin omaa etuaan?
Ilmoita asiaton viesti
Ammattiyhdistysliikkeen tulisi auttaa yhteiskuntaa nostamalla Alepan kassan palkkaa eikä jarruttaa työntekoa.
Ilmoita asiaton viesti
Anarkiaa”, vastakkainasettelua, jännitettä ja vihapuhetta toreille, kaduille, someen ja kaikkialle yhteiskuntaan ovat persujen jälkeen tuomassa ”TAISTELUPARI” EK ja Orpon hallitus, joita mm. A-Talkissa edustivat työvoimaministeri, miljonäärisijoittaja Satonen sekä EK:n BOSSI.
– Onhan yleisesti tiedossa että hallitusohjelman ja budjettiesityksen laadinnassa on auttanut ja konsultoinut juuri EK.
Poliittis-ideologiset aseet ja panokset ovat vain heillä paljon kovemmat kuin Orpon mentorilla,”kiky”-Sipilällä konsanaan oli, mutta sitä saa mitä tilaa…?
…tulee mieleen UPM:n BOSSI-Pesonen joka otatteli niin pitkään paperiliiton kanssa, että hintaa tuli firmalle 200-300 MILJOONAA, mutta oli kuulemma( Wahroosinkin mielestä?)”halpa hinta niin isänmaallisesta teosta” ja otatuksesta (!?!).
– Orpon ja Purran hallituksen ja EK:n ideologisten taistelutoimien kokonaishinnan näemme lopullisesti vuosien kuluttua ja ne jotka jäävät jotenkin ”henkiin…?”
( Tulo-, luokka-ja toimeentuloerot, sekä jopa eliniän odotteiden erot etuoikeutettujen ja kurjaliston välillä sen kun vain levenevät entisestääkin!)
Ilmoita asiaton viesti
Suomessa ay-liike asettaa itsensä jopa eduskunnan yläpuolelle. Mitäpä kansan valitseman eduskunnan tahdosta, jos päätökset eivät ay-pomoja miellytä? Ja mitäpä sairaista, vanhuksista ja tulevista polvista, kunhan vain omat pikaedut saadaan maksimoitua.
Ilmoita asiaton viesti
”Ja jos työtä ei ota vastaan, menettää etuja.”
Niin menettää Suomessakin.
Ilmoita asiaton viesti
Alustus alkaa niin sekavilla virkkeillä, että olisi ehkä kannattanut nukkua yön yli. ”Aloilla” ei ole työsopimuksia vaan työehtosopimuksia. Työntekijöillä on työsopimuksia.
Suurin osa jokapäiväistä yhteiskunnallista toimintaa on ulkoparlamentaarista. Kun parlamentti on Helsingissä, olisi aika vaikea harrastaa täällä Tampereella mitään toimintaa, jos kaikki muu kuin parlamentti tuomittaisiin ”anarkismiksi”.
Ilmoita asiaton viesti
Hakusessa on myös työrauhavelvoitteen sisältö.
Ilmoita asiaton viesti
Niin on. Suomelta. Sisältöä ei selvästikään ole.
Ilmoita asiaton viesti
Osittain aiheellisia huomautuksia ja menevät pahan flunssan ja tietämättömyyden piikkiin.
Ulkoparlamentaarinen toiminta kyllä normaalikielessä tarkoittaa sitä mitä tuolla sanonnalla ajoin. Ei mitä tahansa parlamentin ulkopuolista toimintaa todellakaan.
Ilmoita asiaton viesti
Ei Ay-liike ole mikään kasvoton elin jota ”pamput” johtavat, ei, se on työntekijöiden yhteenliittymä joka haluaa saada osan siitä kakusta jota he itse ovat leipomassa ja jos se ei muuten onnistu, käytetään joukkovoimaa, mutta sitäkin vastuullisesti. Se vasta anarkiaa olisikin jos työntekijöiltä kiellettäisiin yhteenliittyminen ja sitä Orpon hallitus EK:n vaatimuksesta pyrkii rajoittamaan tai ainakin hankaloittamaan ja sellainen ei kuulu sivistysvaltion toimintaan.
Ilmoita asiaton viesti
No sitten, kun 18 000:n keskipalkka, (SAK:n johdossa)ja huonoimpien aseman toistuva sivuuttaminen ei ole enää jokapäiväistä voidaan puhua sivistysvaltiosta ammattiyhdistysliikkeessä, muutenhan on kyse pääosin miesten ja tiettyjen alojen elitismistä työväen luokan sisällä.
Ilmoita asiaton viesti
” se on työntekijöiden yhteenliittymä joka haluaa saada osan siitä kakusta jota he itse ovat leipomassa ja jos se ei muuten onnistu, käytetään joukkovoimaa, mutta sitäkin vastuullisesti.”
Siinä on vain ongelma,että siitä kakusta ei olla saatu edes reseptiä,näitten umpisurkeiden neuvottelijoiden ansiosta. Lakkoasekkin on näitten tumpeloiden käsissä jäänyt suutariksi.
Ensi viikolla ollaan huimat yksi tunti poissa työmaalta muutamassa yrityksessä.Eli munaton linja jatkuu ja työnantajat ja hallitus tärisevät poteroissaan tai sitten ei.
Täytyy sanoa,etta on siinä jäätävä joukko edunvalvojia.
Osa meni jo jakamaan globaalisti näitä super toimenpiteitä jopa Afrikkaan asti.
Ilmoita asiaton viesti
Duunaripuolue Perussuomalaiset ajaa voimalla äänestäjiensä etua?
Nyt kun PS on hallituksessa, on ollut mielenkiintoista seurata kiihkopersujen reaktioita kannattamansa puolueen poliittisiin linjanvetoihin. Hommafoorumilla ei ole keskusteltu sanaakaan Purran linjauksista, ja täällä US:ssa on tuttuun tapaan käyty mesimäyrämäiseen siilipuolustukseen.
Näin vaikka erityisesti talouspolitiikan osalta PS toimii räikeästi äänestäjiensä etujen vastaisesti.
Ilmoita asiaton viesti
Mitäs sinä niistä murehdit?Eikös se ole vaan hienoa,että halveksimaasi kansanosaa kurmotetaan kunnolla.
Katsos duunarille ei ole mitään uutta,että lunta tulee tupaan.
Siitä on demarit pitänyt huolen jo vuosikymmeniä.
Ilmoita asiaton viesti
”SAK:n liitot ovat ilmoittaneet aloittavansa vastatoimet. Tämä on ulkoparlamentaarista toimintaa eli anarkismia.”
Copypaste
Sana ”anarkismi” tulee kreikan johtajattomuutta tai esivallan puutetta tarkoittavasta sanasta. Joskus anarkismi suomennetaan hallituksettomuudeksi. Poliittisesta filosofiasta puhuttaessa anarkismi ei tarkoita yhteiskunnallista sekasortoa, vaikka käsitteellä anarkia on arkikielessä sellainen sisältö. John Zerzan on määritellyt anarkismin autoritarismin vastaisuudeksi.
Eli Lappalainen kannattaa siis ilmeisesti Autoritärismiä?
Ilmoita asiaton viesti
Tarkoitan arkikielistä sisältöä. Zerzanista en ole kuullutkaan ja epäilen että 99,99% suomalaisista ei myöskään joten hänen määritelmänsä ei liene ainakaan Suomessa kovin relevantti.
Ilmoita asiaton viesti
Viittaat hallitsemattomuuteen tai suoranaiseen sekasortoon toisin sanoen, joka ei ole anarkismia. Anarkismiin kuuluu yksilön vapaus ja toisaalta tietenkin myös yksilön vastuu, joka mielenkiintoista kyllä viittaa tietyiltä osin nykyhallituksen linjoihin.
Ilmoita asiaton viesti
Irtisanomissuojan heikentäminen ilman työmarkkinaosapuolia on tottakai ongelmien kerjäämistä, lähtökohta pitää kuitenkin olla yhteistoiminta ja keskinäinen ymmärrys.
Lainoppineet tosin ovat sanoneet, että vaikka ”erittäin painava syy” poistuu irtisanomisperusteista, ei irtisanominen kuitenkaan tule helpottumaan.
On ilmeisesti turhaa toivoa, että hallituksen työuudistukset olisivat keino avata keskustelua. Lähtökohta pitäisi olla sellainen, että työntekijä ja työnantaja istuvat samassa veneessä, jossa ei ole kummankaan etu heiluttaa saati nousta ylös seisomaan ilman, että kummatkin pullikoi kohta kylmässä vedessä.
Jonkunlainen keskinäinen kunnioitus pitäisi saada myös siellä työpaikoilla, että ymmärretään kuinka huonosti ”suomi-ensin” ajattelu soveltuu valtiotasolla, saati että sama ajattelu ”minä-ensin” sopii työyhteisöissä.
Ilmoita asiaton viesti
Sannan kaudella alkoi suomalaisen yhteiskunnan jakaantuminen hyvä- ja huono-osaisiin. Huono-osaisten leiri sai Kepusta yllättävää vahvistusta. Sota persuja vastaan vaati panostuksia. Menkööt vaikka koko puolue, minä nostan sen valtaan takaisin, oli Annikan strategia. Annikan itsetuntoa hiveli se, että hän pääsi Sannan kanssa WEF:n otsikkoon ”Meet our Young Global Leaders 2020” – Maailman nuoret huippujohtajat.
Sota vaati kuitenkin uhrinsa. Kepu putosi sirpalepuolueeksi vihreiden seuraan. Annika siirrettäneen johtajan paikalta johonkin huippujohtajan virkaan valtion yritykseen. Sitraan ehkä.
Sanna (Tony B Instute, UK) eteni nopeasti superrikkaiden kerhoon ja löysi sieltä uuden kodin. Annika jäänee Suomeen. Sannan tarina on huono-osaisille voitto. Vähä-osainen pääsi erittäin-erittäin hyväosaisten kerhoon päättämään, miten miljardöörit ja diktaattorit saisivat maailmassa enemmän päätösvaltaa. Yle ei pysy enää lestissään. Onni on heillä niin-niin suurta. Myös hesarissa, IL, IS juhlitaan. Neljä vuotta nämä toistivat, että Sanna on loistava strategi. Kannattajat itkivät Lahden torilla.
Huono-osaisten leiri on vahva ilman Sannaakin. Siellä on johtajia, keskisuuria johtajia ja pikku-pomoja ja tutkijoita, influenssereita ja viestintäasiantuntijoita, jopa Yliopiston rehtori, mieletön määrä. Vain sana heiltä, ja Suomi on kiinni. Työttömiä tulee roppakaupalla. Köyhyys kansan keskuudessa lisääntyy. Lidl rikastuu ja Kesko siirtyy Tanskaan.
Kesän rasismikohu sai mahtavat mittasuhteet ja veti railot syvemmiksi ja leveämmiksi. Kaikki oli rasismia, ja syy tasa-arvon puutteeseen oli aina ja vain persuissa. Rikkaissa suurpääoman edustajissa. RKP pysyi marsssista yms huolimatta hallituksesta. Evasta ei ollut Annikaksi.
Nyt aloitetaan uudella tempauksella. Luokkataistelu ammattiyhdistyspomojen asemasta käy kuumana. Esikuvaksi on keksitty Hgissä asuva yksinhuoltajaäiti. Tämän pitäisi toimia. Jos rasimi-teema petti, on varmaa, että ”Hgissä asuva yksinhuoltajaäiti”- teema toimii. Voiko kurjempaa kohtaloa olla, kuin tällaisella yksinhuoltajaäidillä on ja tulee olemaan Alepan kassan osa-aikatyöntekijänä.
Ilmoita asiaton viesti
Suomalaisilla on tietysti monenlaisia taustoja: kaikki eivät ole tottijärveläistorpparien jälkeläisiä, kuten minä.
Luulen kuitenkin, että useimmilla on sen verran tajua historiasta nälkävuosineen, että Järvisen huumori ei oikein uppoa: ”Sannan kaudella alkoi suomalaisen yhteiskunnan jakaantuminen hyvä- ja huono-osaisiin.”
Ilmoita asiaton viesti
Niin, Sanna koukkasikin niiden ohi, joille demokratian toteutuma oli nyt turha hidaste globaalissa arvomuutoksen ajamisessa, (Young Global Leadersissä sisäistetty) joka vaatii uutta,
hajautetun vallankäytön ohittavaa tahoa,
jolla johdetaan valtioita, bisneksiä, aivoriihiä,
ulkoparlamentaarisen vallan avulla.
Monia maita johdetaan käytännössä ulkopäin. Viittaan Juha Ahvion viimeiseen ajankohtafoorumiin .https://www.patmos.fi/patmosplus/?series=22525&episode=368912&title=mika-on-tony-blair-instituutti
Ilmoita asiaton viesti
”Sannan kaudella alkoi suomalaisen yhteiskunnan jakaantuminen hyvä- ja huono-osaisiin.”
Kyllä Suomessa on ollut jakoa hyvä- ja huono-osaisiin koko itsenäisyytemme ajan, mutta jakautuminen alkoi jyrkentyä 1990-luvun laman aikaan ja se kehitys on jatkunut aina näihin päiviin asti, vaikka välissä on ollut nousukausiakin. Monet niistä jotka 90-luvulla jäivät työttömiksi eivät enää koskaan päässeet takaisin työelämään, ja se on vaikuttanut myös heidän lapsiinsa.
Ilmoita asiaton viesti
”Paska juttu tämä talouslama, pankkikriisi ja joukkotyöttömyys, mutta tärkeintä on sentään laillinen yhteiskuntajärjestys”, lohdutteli silloinen, kokoomuslainen työvoimaministeri, res.maj. Ilkka Kanerva kiukkuisia pankkivirkailijoita ja muita, jopa ”varmoista” työpaikoista työttömäksi jääneitä.
– Lähinnä yhteiskuntajärjestyksestä, jopa osallistujien ”lakkosakkojen” uhalla ovat nytkin huolissaan kokoomuslainen työvoimaministeri ja aikoinaan ”ansioistaan ja palveluksistaan” EK:n komiasti palkitsema”, entinen kokoomuksen ministeri Häkämies ja muut, hallitusohjelman ja talousarvion laatineet EK:n BOSSIT.
…Seuraavana lienee palkitsemisjonossa ”suurta johtajuutta”, kovuutta, röyhkeyttä, pelisilmää ja oveluutta osoittanut pääministeri Orpo…?
Ilmoita asiaton viesti
On myöskin todettava,että Suomi on ainoa pohjoismaa jossa valuutta on Euro.
Sillä on hankala töitä järjestää.
Ilmoita asiaton viesti
Työikäisistä miehistä joka kolmas äänesti persuja, ja heidän joukossaan eniten vähemmän koulutetut. Voisi siis olettaa, että PS:n äänestäjät eivät lähtisi omaa puoluettaan vastaan lakkoilemaan?
Ilmoita asiaton viesti
Tuo kommenttisi koulutetuista perustunee laajaan empiiriseen tutkimukseen – eli omiin ennakkoluuloihisi?
Persuministerit ja persujohto taitavat olla koulutetuimmasta päästä.
Ilmoita asiaton viesti
Perustuu ÅA:n julkaisemaan tutkimukseen. Totta kai PS:n johto on paljon kannattajiaan älykkäämpää – siten loputon kusetus onnistuukin.
Kommentin pointti oli kuitenkin se, että ei kai persuduunari omaa hallituspuoluettaan lähde kaatamaan?
Ilmoita asiaton viesti
Nyt kun lakoilla ajetaan Suomi alas, ei ole työvoimapulaakaan. Työperusteinen maahanmuutokin tulee uuteen valoon.
Ilmoita asiaton viesti
Ay-puolella on ongelmana se, että siellä ei vieläkään tunnuta ymmärrettävän sitä, että maan rahayksikkö on euro, jonka arvosta päättää Euroopan keskuspankki Frankfurtissa. Suomen osuus EKP:n pääomasta on 1,8 %, jolla ei ole suurta painoarvoa EKP:n neuvoston kokouksissa.
Devalvaation aika meni markan mukana ja jäljellä ei ole muuta kuin sisäinen devalvaatio kansainvälisessä kilpailussa verrokkimaita vastaan. Sisäisellä devalvaatiolla pyritään parantamaan vientiteollisuuden kannattavuutta työvoima- ja muita kustannuksia alentamalla. Ruotsilla, Tanskalla ja Norjalla on oma valuutta, mutta meillä sitä ei ole. Ne pystyvät operoimaan tarvittaessa devalvaatiolla. Meillä ei ole enää tätä keinoa.
Lakkoilut ovat puhdasta myrkkyä kilpailukyvylle kansainvälisessä kilpailussa. Ne voivat aiheuttaa suurta haittaa vientiteollisuudelle. Epävarmat toimitukset vievät tilaukset muualle. Se tietää työttömyyttä.
Ilmoita asiaton viesti