Ennustan: Kokoomuksen gallup-kannatusluvun ensimmäinen numero on 1 jo alkusyksyn tutkimuksissa

Tietenkin otsikkoni liittyy tapaus Wille Rydmaniin. En oikeastaan ota kantaa mikä tässä tapauksessa on totuus. Oli se mikä tahansa, Wille on jo lynkattu eikä mahdolliset muutokset todellisuudessa muuta tilannetta suuren yleisön silmissä. Näin on ollut ennenkin kun vastuullinen mediamme on synnyttänyt joskus täysin paikkansa pitämättömiäkin kohuja.

Sen sijaan pohdiskelen tilannetta Kokoomuksen kannalta. Ja tunnustan tekeväni tämän ihan puhtaasti amatööripohjalta. En ole edes äänestänyt puoluetta kuin kerran – kun Raimo Ilaskivi oli puolueen presidenttiehdokkaana 90-luvulla. Rydmanin tilanne pöyristyttää Kokoomuksen kannattajia vähintään kahdelta tai oikeastaan kolmelta kantilta. On niitä, jotka pöyristyvät siitä, että Rydmanin kaltainen henkilö on saanut touhuta vapaasti puolueessa vissiin parikymmentä? vuotta. Tämä porukka edustanee sitä fraktiota joka toimii Vihreiden apupuolueena, päätähtenään meppi Sirpa Pietikäinen.

Sitten on porukka, jota pöyristyttää kokoomusjohdon kiire heittää Rydman bussin alle ja uskoa mieluummin Hesarin juttua varten haastattelemia naisia kuin puolueessa pitkään vaikuttanutta ja blogissaan asiaa perannutta Rydmania. Vaikka Rydman teki puoluejohdon avustamana ainoan oikean päätöksen luopua kansanedustajan ja kaupunginvaltuutetun rooleihin liittyvistä luottamustehtävistä, voisin kuvitella, että muuten puoluejohto olisi vähän odotellut mielipiteenmuodostustaan kun tuo Rydmanin blogi oli julkaistu. Uskoisin, että näin ajattelee moni Kokoomuksen ydinkannatajakin?

Kolmantena pöyryistyjäporukkana oletan olevan Atte Kaleva – Wille Rydman fraktiota puolueessa. He eivät varmaan sulata Rydmanin pikatuomiota vaan siirtyvät Perussuomalaisiin. Koska olettamani pöyristyjäporukka on näin laaja, tapauksen vaikutus Kokoomuksen kannatukseen tullee olemaan ehkä odotettuakin suurempi.

Ennustan myös, että Wille Rydman kyllä asettuu kansanedustajaehdokkaaksi. Mutta ei Kokoomuksessa vaan Perussuomalaisissa, jonne hänen kannattajansa ovat pikavauhtia siirtymässä.

+1
LassiLappalainen
Riihimäki

Aatemaailmaltani olen sitoutunut.
Vakaumukseni estää kättelemästä miehiä, jotka eivät kättele naisia.
Joudun omituisten kommenttien johdosta lisäämään tähän syntymävuoteni. Se on 1956. En ole siis edes keski-ikäinen millään kriteerillä. Olen vanha! Ja ainakin minun elämänkokemuksellani joudun toteamaan, että väite "Ikä on vain numero" on p-puhetta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu