Haavisto ei ottanut loppukiriä vaan Halla-ahon kannattajat siirtyivät nukkuvien puolueeseen

Ylen tv-kommentaattorit ovat liikuttavan yksimielisiä siitä, että vaalista tuli ennustettua tasaisempi koska Haavisto otti loppukirin ja voitti vaalipäivän äänissä. Esitin jo aiemmassa blogissani, että jos äänestysprosentti laskee, siitä hyötyy nimenomaan Haavisto, koska hän on jo haalinut vasemmiston äänet ensi kierroksella ja jaossa on pääsääntöisesti vain Rehnin ja Halla-ahon äänet. Jos Rehnin ja Haaviston kannattajat lähtevät aktiivisesti liikkeelle, Stubb voittaa selvästi, jos äänestysprosentti jää alhaiseksi, tilanteesta tulee tasainen. Tässä linkki blogiini.https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/lassilappalainen/aanestysvilkkaus-ratkaisee-toisella-pressanvaalikierroksella/

 

Blogini kommentissa ennustin, että äänestysprosentti laskee 5 prosenttiyksikköä ja Stubb voittaa äärimmäisen niukasti prosenttien ollessa noin 52/48. Juuri näin kävi. Pitäisikö pyrkiä Puopolon viisasteluklubiin – siihenhän pääsee kun on aina oikeassa? Hups, olen ollut väärässä ja tulen olemaan monta kertaa. Presidentinvaaliennusteeni oli joka tapauksessa reilusti parempi kuin gallupit.

LassiLappalainen
Riihimäki

Aatemaailmaltani olen sitoutunut.
Vakaumukseni estää kättelemästä miehiä, jotka eivät kättele naisia.
Joudun omituisten kommenttien johdosta lisäämään tähän syntymävuoteni. Se on 1956. En ole siis edes keski-ikäinen millään kriteerillä. Olen vanha! Ja ainakin minun elämänkokemuksellani joudun toteamaan, että väite "Ikä on vain numero" on p-puhetta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu