Hommaforumilaiset – yhteiskuntamme alin kasti

Puheenvuorossa tunnutaan keskustelevan nykyään vain oikeastaan kahdesta aiheesta. Ilmastonmuutos ja persut. Sivujuonteina ovat tuulivoima ja Halla-aho itse.  Jatketaan hyväksi katsotulla linjalla ja nostetaan keskusteluun Hommaforum keskustelualusta ja ns. hommaforumilaiset. Näistähän ei ole viime aikoina paljoa kirjoitettu, mutta kyllä nuo termit vielä vilahtelevat. ”Asiantuntijalausuntojen” perusteella Hommaforum on suurin piirtein tuonelan portti ja forumilaiset sitten? Vain omaa arvomaailmaa vastaavia mielipiteitä suvaitsevat ja sietävät ihmiset – heitähän kutsutaan medioissa suvaitsevaisiksi – ovat maininneet kirjoituksissaan erikseen ”halla-aholaisten” lisäksi hommaforumilaiset. Eli he kuuluvat tämän oikeassaolijoiden joukon mielestä jotenkin kastijaossa vielä persujenkin alapuolelle. Teen nyt kuten suvaitsevat tekevät varsinkin Halla-aholle ja luen suvaitsevaisten puolesta heidän ajatuksensa ja tulkitsen ne ehdottomasti ainoalla oikealla tavalla: Hommaforumilainen osuu suvaitsevaisten mielestä kastijaossa jonnekin natsisian ja eläimiinsekaantujan välille.

Tunnustan, että en ole lukenut hommaforumin keskusteluja muutamaan vuoteen. Yritin aikanaan, mutta jotenkin en päässyt perille juonesta. Minusta tuntui, että vaikka luin ketjun ensimmäisen kommentin, sekin oli kommentti jollekin aiemmalle, jota en löytänyt mistään. No, laitettakoon tämä joko oman laiskuuteni tai osaamattomuuteni piikkiin. Lukija saa valita.

Sen sijaan tuolloin lukemistani kommenteista Hommaforumissa minulla on hyvinkin vahvoja mielikuvia – tämä on siis puhdasta fiilistelyä. Ensinnäkin tuo keskustelukerho ei minulle jääneen vaikutelman perusteella ole mikään samanmielisten hymistelykerho. Sellaisiakin Suomessa / somessa ilmeisesti on – ja juuri oikeassaolevien toimesta. Mielipiteitä ja näkökantoja oli samaan asiaan useanlaisia. Ja se kommenttien älyllinen taso. Todella moni kirjoittaja oli perehtynyt asiaan huolella ja monipuolisesti. Alatyylisiä heittojakin toki oli mutta kovin vähän. Sanoisin jopa että lukemani hommaforumin keskustelut eivät keskimäärin alittaneet lähellekään Puheenvuoron persufoobikkojen hurmahenkistä keuhkoamista. Näistä persufoobikoista haluan erikseen mainita Sini Lappalaisen ja Jouni Snellmanin. Toivon vilpittömästi, että ne henkilöt, jotka mielestään antamani arvonimen olisivat ansainneet, mutta jäivät mainintaa vaille, pahastuvat asiasta.

Loppuun sitten juttu joka lyö osittain korville sitä mitä yllä kirjoitin. Tämän kirjoituksen kunniaksi googlasin sanan hommaforum. Tulokseksi tuli hommaforum twitterissä ja husu. Kun luin tuota googlaamaani twitter-ketjua pätkän – ei sitä pitkälle voinut lukea – , jouduin kyllä toteamaan että noin paksua tuubaa en lukenut koskaan edes MV-lehden kommenteista.

Mutta siis itse hommaforumin keskustelut olivat keskimäärin yllättävän asiallisia ja älyllisiä – siis ne jotka luin. Ja jos nyt muistini ei petä, nämä hommaforumilaisethan hommasivat jossakin vaiheessa mikroluottoja kehitysmaihin. On tainnut jäädä tällainen käytännön kehitysapu persufoobikoilta tekemättä, tosin niin on minultakin.

LassiLappalainen

Aatemaailmaltani olen sitoutunut. Vakaumukseni estää kättelemästä miehiä, jotka eivät kättele naisia.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu