Huomio Kesärannasta Kultarantaan

Hirmuinen älämölö on syntynyt siitä, että valtakunnan ylin päättäjä perheineen saa aamumurot ja oltermannit valtion piikkiin asuessaan pääministerille varatussa asunnossa.  Ja tässä ei ole edes mitään uutta.

Ennustin blogissani: https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/lassilappalainen/marinin-ja-jeesuksen-urat-yhtenevaisia/

että Marin vaihtuu messiaasta ristiinaulituksi. Näin näyttää käyneen.

Presidentin kansliasta kiirehdittiin huomauttamaan, että Tasavallan Presidentti kyllä ostaa ainekset aamupuuroonsa ihan omasta lompakosta.

Tähän sanoisin, että entä sitten? Pääministeri on verrattomasti korkeampi poliittinen päättäjä kuin presidentti, joten eivät edut pidäkään olla samalla tasolla.

Edellistä lausetta käytän aasinsiltana, jota pitkin teputtelen Kesärannasta Kultarantaan. Tasavallan Presidentin valtaoikeuksia on Kekkosen ajoista riisuttu huomattavasti. Ei presidentti vieläkään ole formaalinen figuuri, mutta kakkoskaliiberia selvästi pääministeriin verrattuna.

Vallasta riisutulla presidentillä on edelleen kolme (!) residenssiä. Naantalin Kultaranta on 54 hehtaarin alue jossa useita rakennuksia ja puistoja. Presidentti viettää siellä kesiään.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Kultaranta

Kaikissa kolmessa residenssissä on vakituista henkilökuntaa. Hyvin voisi kuvitella että Mäntyniemi riittäisi? Presidentinlinna voisi olla Itsenäisyyspäivän juhlavastaanottoa ja sen valmistelua lukuun ottamatta vaikka museo, josta saisi tuloja ja Kultarannan voisi myydä tai tehdä siitä valtion omistama turistikohde.

Kultarannan ylläpito maksaa päivässä varmasti moninkertaisesti sen minkä Marinin aamumurot koko hänen (toivottavasti lyhyen) pääministerikautensa aikana.

0
LassiLappalainen
Riihimäki

Aatemaailmaltani olen sitoutunut.
Vakaumukseni estää kättelemästä miehiä, jotka eivät kättele naisia.
Joudun omituisten kommenttien johdosta lisäämään tähän syntymävuoteni. Se on 1956. En ole siis edes keski-ikäinen millään kriteerillä. Olen vanha! Ja ainakin minun elämänkokemuksellani joudun toteamaan, että väite "Ikä on vain numero" on p-puhetta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu