Islamin kummallisuuksia osa 3: Muslimit rukoilevat vastoin Koraanin määräyksiä

Islamin kummallisuuksia osat 1 ja 2 löytyvät täältä:

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/lassilappalainen/islamin-kummallisuuksia-osa-1-aleksanteri-suuri-oli-muslimi-ja-han-naki-kun-aurinko-laski-kuumaan-lahteeseen/

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/lassilappalainen/islamin-kummallisuuksia-osa-2-80-muslimeista-ei-ymmarra-koraanin-sanomaa-oikein/

Jokainen, joka tuntee sanat Islam ja muslimi, tietää, että muslimit rukoilevat viisi kertaa päivässä. Lähes jokainen asiasta jollakin tavoin perillä oleva tietänee myös – monen islaminuskoisen suullaan todistamalla, että Koraani on uskon ylin määrittäjä ja jos ristiriitaa ilmenee Muhammedin elämäntavoista, jota kutsutaan Sunnaksi ja niistä kerrotaan ennen kaikkea haditheissa ja myös Muhammedin elämänkerroissa, Koraani määrittää lopullisen totuuden.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Sunna

Koraanissa kuitenkin määrätään muslimit rukoilemaan kolme eikä viisi kertaa päivässä, suura 11 jae 114:

https://quran.com/11

Miksi sitten rukoillaan viisi eikä kolme kertaa päivässä? Syynä on useissa haditheissa kerrottu Muhammedin ns. yöllinen matka ja se kerrotaan luonnollisesti useissa eri versioissa. Yksi kertomus on tässä linkissä – Sahih Bukhari, volyymi 5, kirja 58, numero 227:

https://www.sahih-bukhari.com/Pages/Bukhari_5_58.php

Tässä tiivistelmä lukuisista versioista joista linkittämäni poikkeaa hiukan: Arkkienkeli Gabriel (sama joka saneli Koraanin Muhammedille) vie yöllä Muhammedin ”kaukaisimpaan moskeijaan” (tätä ei mainita linkkaamassani hadithissa mutta on kerrottu ilmeisesti lähes kaikissa muissa versioissa). Sieltä lentävä hevonen vie Muhammedin taivaisiin, joita on tietenkin 7. Alemmissa taivaissa Muhammed tapaa islamin profeettoja kuten Aatami, Elia, Jeesus ja ennen kaikkea Mooses. Ylimmässä taivaassa Muhammed tapaa tietenkin Allahin. Allah antaa Muhammedille määräyksen, että muslimien on rukoiltava 50 kertaa päivässä. Muhammed palaa alempiin taivaisiin ja kertoo Moosekselle määräyksestä. Mooses sanoo, että eivät muslimit noin suurta määrä jaksa ja kehottaa Muhammedia menemään takaisin Allahin tykö ja tinkimään määrää pienemmäksi. Muhammed tekee työtä käskettyä ja palaa Mooseksen luo kertomaan, että Allah suostui pienentämään määrää kymmeneksi. Mooses sanoo, että määrä on vieläkin liian suuri ja kehottaa Muhammedia palaamaan Allahin luo. Muhammed menee ja palaa kertomaan Moosekselle että Allah suostui tinkimään määrän viiteen päivässä. Mooses on sitä mieltä, että määrä on vieläkin liikaa ja kehottaa Muhammedia vielä kerran palaamaan. Muhammed kuitenkin sanoo, että on vaivannut Allahia jo liikaakin ja tyytyy tähän.

Islamin uskon 5 peruspilaria ovat

  1. Uskontunnustus (Allah on ainut jumala ja Muhammed hänen profeettansa),
  2.  Rukoilu
  3. Almujen antaminen
  4. Paasto ja
  5. Pyhiinvaellus Mekkaan

https://en.wikipedia.org/wiki/Five_Pillars_of_Islam

Näistä almujen antamista ei löydy Koraanista lainkaan ja rukoilu siis poikkeaa Koraanin määräyksistä.

 

Jälleen kerran siis muslimit joutuvat loogisiin ja älyllisiin (älyttömiin?) silmänkääntötemppuihin uskonsa perusteluksi.

+1
LassiLappalainen
Riihimäki

Aatemaailmaltani olen sitoutunut.
Vakaumukseni estää kättelemästä miehiä, jotka eivät kättele naisia.
Joudun omituisten kommenttien johdosta lisäämään tähän syntymävuoteni. Se on 1956. En ole siis edes keski-ikäinen millään kriteerillä. Olen vanha! Ja ainakin minun elämänkokemuksellani joudun toteamaan, että väite "Ikä on vain numero" on p-puhetta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu