Jaetaanpa ministerinsalkkuja

Edellisessä blogissani ”Pelataanpa presidenttipeliä” ennustelin myös tulevia eduskuntavaaleja ja veikkailin porvarihallitusta.

Jatkan samalla linjalla ja kun katson kristallipalloani, siellä näkyy Perussuomalaisten nousu niukasti Kokoomuksen ohi suurimmaksi puolueeksi. Kaksi suurinta saavat näkemykseni mukaan yli 20% kannatuksen ja muodostavat hallituksen ytimen. Keskusta kipuili jo suunnattomasti nykyhallitukseen menoa, ja seuraavaan sitä on liki mahdoton saada. Varsinkin kun muistetaan, että Keskustalle historiallisesti yhteistyö hallituksessa Kokoomuksen kanssa on aina merkinnyt kuoleman suudelmaa. Keskustan vastahanka tekee mielestäni myös nykyhallituspohjan jatkon mahdottomaksi. Hyvä niin kun ajattelee, minkälaiseen kaaokseen hallitus on Suomen valtiontalouden ajanut. Moni tälläkin alustalla muistelee Sipilän hallituksen ”kamalia” leikkauksia onnettomana aikana. Tuo hallitus teki käytännössä välttämättömiä leikkauksia ja sai talouden liki tasapainoon. Painotukset olisivat tietty voineet olla erilaisia, mutta se on selvää,että Sipilän hallituksen tekemät leikkaukset olivat lastenleikkiä verrattuna siihen mikä on edessä tämän hallituksen jäljiltä.

Ennustan, että tällä kertaa Keskustaa ei edes tarvita enemmistöhallitukseen vaan kaksi suurta porvaripuoluetta yhdessä saavat jo noin 45% kannatuksen. Kun tähän lisätään Kristillisdemokraatit ja Liike Nyt, tuolla koalitiolla on kristallipalloni mukaan vaalien jälkeen 102 – 105 kansanedustajaa. Niukka enemmistö, mutta enemmistö silti. Sotien jälkeen yleinen vähemmistöhallitus taitaa olla liian vieras ajatus nykyään.

Jaanpa tässä lopuksi ministerinsalkkuja. Suurimman puolueen puheenjohtajana uusi pääministeri on Riikka Purra. Ulkoministeriksi Halla-ahoa ei voi edes laittaa, mutta olen vahvasti sitä mieltä, että hän suorastaan vaatii päästä sisäministeriksi. Valtiovarainministeriksi tulee tietenkin Petteri Orpo. Oikeusministeriksi lienee tyrkyllä itsestään selvästi Antti Häkkänen. Muita Kokoomuksen ministereitä lienevät Kai Mykkänen, Paula Risikko ja Sanna Grahn-Laasonen ainakin. Perussuomalaisten ministereiksi ovat tyrkyllä ainakin Ville Tavio, Leena Meri ja Lulu Ranne. Perussuomalaisten hörhöosasto jos niin saa sanoa, on vielä Europarlamentissa joten he eivät tulle kyseeseen. Kristillisdemokraatit saanevat kaksi ministerinpaikkaa, Sari Essayah itsestään selvästi toinen heistä ja Liike Nyt joutuu tyytymään yhteen salkkuun, omistajana Hjallis Harkimo.

LassiLappalainen
Riihimäki

Aatemaailmaltani olen sitoutunut.
Vakaumukseni estää kättelemästä miehiä, jotka eivät kättele naisia.
Joudun omituisten kommenttien johdosta lisäämään tähän syntymävuoteni. Se on 1956. En ole siis edes keski-ikäinen millään kriteerillä. Olen vanha! Ja ainakin minun elämänkokemuksellani joudun toteamaan, että väite "Ikä on vain numero" on p-puhetta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu