Kepuko se pettää aina?

Puoliväliriihen neuvottelut ovat jumissa. Asetelma on Kepu vastaan muut. Näinpä onkin muilta puolueilta kätevää nostaa tuttu ”rasistikortti” esiin ja muistuttaa vanhasta sanonnasta ”Kepu pettää aina”.

Marinin esitys toisi  sosiaali- ja terveysministeriön ja työ- ja elinkeinoministeriön arvioiden mukaan 41 000–52 500 työpaikkaa. Valtiovarainministeri ei pidä näitä laskelmia uskottavina ja jakaisi tuon luvun viidellä. Keskusta on samaa mieltä.

Lisäksi kipuillaan paikallisesta sopimisesta ja ansiosidonnaisen porrastamisesta. Paikallisen sopimisen lisääminen on kirjattu hallitusohjelmaan. Samaten siellä lukee näin: Jos näyttää siltä, että tavoitetta ei saavuteta, hallitus
ryhtyy määrätietoisiin toimenpiteisiin tavoitteen saavuttamisen varmistamiseksi. Hallitus ei sulje mitään työllisyyttä parantavaa keinoa tarkastelun ulkopuolelle.

https://julkaisut.valtioneuvosto.fi/bitstream/handle/10024/161931/VN_2019_31.pdf?sequence=1&isAllowed=y

Kun Kepu vaatii, että hallitusohjelmaa noudatetaan, se on sitten pettämistä, tai hallituskumppaneiden mukaan vedätystä?

Kannattaa muistaa, että niin kauan kuin poliittiset valtasuhteet ovat suurin piirtein nykyiset, mitään enemmistöhallitusta ei saada aikaan ilman Keskustaa. Vihreät ja Vasemmisto ovat taas asetelmassa, että tämä koalitio on ainut, joka tuo näiden puolueiden edustajille kutsun ministeriaudin takapenkille.

Demareiden asetelmakaan ei ole ongelmaton. Niin kauan kuin puoluetta vetää Marin tai hänen ideologinen aatetoverinsa, Kokoomus ja Demarit eivät sovi samaan hallitukseen.

Ja vielä, Keskusta tuskin poteen hillitöntä hallituskiimaa raskaiden hallitusvuosien jälkeen. En oikein näe muuta motiivia Keskustalla kuin velvollisuuden tunto. Estetään näitä unelmahöttöpuolueita pilaamasta lastemme ja lastenlastemme tulevaisuutta hillittömällä velanotolla. Unelmahöttö ei elätä meitä eikä heitä.

+5
LassiLappalainen
Riihimäki

Aatemaailmaltani olen sitoutunut.
Vakaumukseni estää kättelemästä miehiä, jotka eivät kättele naisia.
Joudun omituisten kommenttien johdosta lisäämään tähän syntymävuoteni. Se on 1956. En ole siis edes keski-ikäinen millään kriteerillä. Olen vanha! Ja ainakin minun elämänkokemuksellani joudun toteamaan, että väite "Ikä on vain numero" on p-puhetta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu