Kolmas selitys Persujen nihkeydelle siirtää kuntavaalit

En liene ainoa, joka on vähän ihmetellyt Perussuomalaisten kiihkoa arvostella kuntavaalien siirtoa. Tosin nykytiedon valossa näyttää todellakin siltä, että puoluesihteereillä valahti housuun kun THL julkisti korkoa korolle laskukaavalla tehdyn harjoituksen pahimmasta potentiaalisesta skenaariosta koronatartuntojen suhteen huhtikuussa. Silti, demokratia ei vaarantunut ja vähän vähemmälläkin meuhkaamisella olisi ehkä selvitty?

Julkisuuteen on tullut kaksi selitystä Persujen käytökselle: Poliittisten irtopisteiden keruu ja pelko tulossa olevan kolmannen jytkyn haihtumisesta ilmaan kun vaalit siirtyvät.

Tarjoilen tässä kolmatta selitystä. Viime kesänä kirjoittamassani blogissa: https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/lassilappalainen/riikka-purrasta-perussuomalaisten-puheenjohtaja-2021/

spekuloin, että Jussi Halla-aho luopuu puheenjohtajuudesta kesällä 2021. Sanoisin, että joko tulevana kesänä tai viimeistään 2023 hänen on niin tehtävä, jos haluaa noudattaa omia oppejaan siitä, että Persut eivät Soinin puheenjohtajuuskauden tapaan saa personoitua yhden ihmisen liikkeeksi.

Oletetaan, että spekulaationi on totta. Oletetaan edelleen, että Halla-aho on jo kertonut aikeestaan luopua puheenjohtajuudesta puolueen sisäpiirille – mikä sen koostumus sitten lieneekään.  Vetäytyminen olisi melkoinen uutispommi yleensä politiikan suhteen uutisköyhässä kesässä ja puolue saisi valtavasti julkisuutta. Eikä sovi unohtaa sitäkään, että uusi puheenjohtaja saisi näin hyvin aikaa ajaa asemiin – tykistötermiä käyttääkseni – ennen eduskuntavaaleja 2023.

Kuntavaalit keskikesällä syö tämän uutispommin tehoa merkittävästi. Perussuomalaiset ovat pitäneet puoluekokoustaan ainakin kahtena edellisenä kertana kesäkuun lopulla. Nyt kokous on suosiolla siirretty elokuulle. Ehkä juuri tästä syystä?

 

0
LassiLappalainen
Riihimäki

Aatemaailmaltani olen sitoutunut.
Vakaumukseni estää kättelemästä miehiä, jotka eivät kättele naisia.
Joudun omituisten kommenttien johdosta lisäämään tähän syntymävuoteni. Se on 1956. En ole siis edes keski-ikäinen millään kriteerillä. Olen vanha! Ja ainakin minun elämänkokemuksellani joudun toteamaan, että väite "Ikä on vain numero" on p-puhetta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu