Kriittinen rotuteoria ja apartheid

En ala kerrata mitä kriittinen rotuteoria tarkoittaa. Voit lukea siitä ja sen historiasta ja kritiikistä tästä linkistä:

https://en.wikipedia.org/wiki/Critical_race_theory

Sen verran totean, että kyse ei ole artikkelin perusteella varsinaisesta tieteenalasta edes teorian kiihkeimpien kannattajien mielestä, vaikka suomalaisessa mediassa tämä teoria yhdistetään tieteeseen.

Ihmisroduista ja onko niitä edes olemassa, on näköjään kiistelty vuosikymmeniä tai hyvinkin yli sata vuotta.  Eikä kiistely näköjään ole lähelläkään loppua, päin vastoin kuin olin aiemmin antanut itseni ymmärtää. Tässä kattava artikkeli aiheesta:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Ihmisrotu

Tämän verran uskallan artikkelin perusteella kommentoida: Kun maailman etuoikeutetuimpiin ihmisiin lukeutuvat Kamala Harris, Barack Obama ja Meghan Markle (en aiemmin edes tiennyt että hän on musta) väittävät kokeneensa ja kokevansa rasismia rotunsa perusteella, he luistelevat erittäin ohuella jäällä.

Itse otsikkoon. Mielestäni kriittinen rotuteoria ja apartheid-politiikan perustelut ovat identtiset.

Molemmat lähtevät siitä, että valkoinen rotu on etuoikeutettu ja musta alisteinen. Ja tämä asetelma ei liity yksittäisten ihmisten tekemisiin, mielipiteisiin tai arvoihin, vaan on synnynnäinen.

Molemmat lähtevät myös siitä, että mustien alisteinen asema johtuu heidän vajavaisuudestaan ja kyvyttömyydestään ajaa omia etujaan. Muuten eivät rotuteorian kannattajat vaatisi erillisiä lakeja huomioimaan mustien oikeuksia.

Molemmat edelleen lähtevät siitä ajatuksesta, että mustat ovat moraalisesti alempia ja heikompia kuin valkoiset. Mitenkään muuten ei ole selitettävissä, että kun musta nainen yrittää murhata toisen mustan naisen, siihen ei voi virkavalta puuttua ja teorian kannattajat tuomitsevat poliisin toimet:

https://www.reuters.com/world/us/ohio-police-kill-teenaged-black-girl-say-media-family-2021-04-21/

 

Oma mielipide: Molemmat ideologiat ovat epätieteellistä roskaa ja vain lisäävät rasismia rodullistamalla kaiken mitä yhteiskunnassa tapahtuu.

 

+4
LassiLappalainen
Riihimäki

Aatemaailmaltani olen sitoutunut.
Vakaumukseni estää kättelemästä miehiä, jotka eivät kättele naisia.
Joudun omituisten kommenttien johdosta lisäämään tähän syntymävuoteni. Se on 1956. En ole siis edes keski-ikäinen millään kriteerillä. Olen vanha! Ja ainakin minun elämänkokemuksellani joudun toteamaan, että väite "Ikä on vain numero" on p-puhetta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu