Mielipidetiedustelujen kysymyksenasettelu perustuu vihervasemmistolaiseen ideologiaan

”Joutilaana” eläkeläisenä osallistun Kantarin hoitaman Gallup Forumin mielipidekyselyihin. Kun kyse on politiikasta ja yhteiskunnasta, jo tiedustelujen kysymyksenasettelu paljastaa liian usein kyselyn tekijän ideologian. Maahanmuutosta kysytään yhtenä blokkina – onko hyvää vai huonoa. Tämähän on tyypillistä vihervasemmistolaista ajattelua: kaikki maahanmuutto on hyvää. Kummalliseksi koko ideologian tekee ko porukan kovin dualistinen asenne: Toisaalta maahanmuuttajat ovat rikkaus ja voimavara, mutta kuitenkin liki infantiilia porukkaa jota pitää tukea kädestä pitäen vuosikausia. Historiammekin osoittaa, että jos maahanmuuttajalla on motivaatio ja halu omaksua maamme länsimaiset perusarvot: sananvapaus, sukupuolten tasa-arvo ja demokratia, henkilö sopeutuu yhteiskuntaamme ja saa hyväksynnän riippumatta ihonväristä, etnisyydestä tai uskonnosta. Tällainen henkilö voi ja saa olla ylpeä juuristaan ja ylläpitää omaa kulttuuriaan omassa piirissään ilman yhteiskunnan tukea. Jos taas henkilöllä ei ole edes motivaatiota yrittää integroitua Suomeen, häneen aletaan suhtautua nurjamielellä ja hän pahimmassa tapauksessa joutuu viranomaisten kanssa tekemisiin säännöllisesti.

Toinen ideologinen kysymyksenasettelu mielipidetutkimuksissa liittyy yksilön vastuuseen ja vapauteen. Tuoreessa kyselyssä oli väite: Jokainen on ensisijaisesti itse vastuussa omasta terveydestään.  Kyllä, olen sitä mieltä, että jokaisen velvollisuus on voimiensa mukaan pitää terveyttään yllä eikä laittaa sitä ehdoin tahdoin haaskiolle. Tiedän vain omasta ja usean läheisen osalta, että vaikka miten sitä terveyttä vaalii, sitä ei saa ylläpidettyä. Tai lähtökohtaisesti terveyttä ei edes ole. Näissä tilanteissa on mielestäni hyvä, että verovaroja ohjataan meidän sairastuneiden hoitamiseen ja parantamiseen. Kun alun kysymykseen pystyi vastaamaan vain kyllä tai ei, on selvää, että kyllä vastaajat menevät joukkoon joka edustaa kovia arvoja. Ja oletan, että tällaiset vastaajat edustavat useimmin Kokoomusta tai Perussuomalaisia. Näin saadaan tutkimuksen tulokseksi että näiden puolueiden kannattajat kannattavat tylyä ihmisoikeuspolitiikkaa.

+4
LassiLappalainen
Riihimäki

Aatemaailmaltani olen sitoutunut.
Vakaumukseni estää kättelemästä miehiä, jotka eivät kättele naisia.
Joudun omituisten kommenttien johdosta lisäämään tähän syntymävuoteni. Se on 1956. En ole siis edes keski-ikäinen millään kriteerillä. Olen vanha! Ja ainakin minun elämänkokemuksellani joudun toteamaan, että väite "Ikä on vain numero" on p-puhetta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu