Miksi muumilaakso on valkoinen

Näin Pride kuukauden lopulla on varmaan sopivaa nostaa esiin törkeä ihonvärin ja sukupuolisuuntauksen  tasa-arvoiseen huomioimiseen liittyvä epäkohta Suomen tunnetuimmassa viihdetuotteessa – muumeissa. Miksi kaikki muumit ovat valkoisia? Ja missä on lgbtqia+ väki? Muumipeikko on toki selvästi kaappihomo, mutta se on jo sellaisenaan törkeämpää kuin avoimen homoseksuaalisen hahmon kokonaan puuttuminen henkilökirjosta.

Nykyään vanhoja kirjallisia taideteoksia editoidaan ja niistä tehdään nykyisiä moraalikäsityksiä vastaavia. Ei olisi konsti eikä mikään tehdä osasta muumeja people of color. Muumipeikon salaisesta rakkaudesta Nuuskamuikkuseen on tehtävä julkinen ja Nuuskamuikkusen on vastattava Muumipeikon tunteisiin. Ja minimissään muumimamman esiliina pitää olla sateenkaariväreissä. Ei kun toimeksi muumisarjojen tekijät!!!

LassiLappalainen
Riihimäki

Aatemaailmaltani olen sitoutunut.
Vakaumukseni estää kättelemästä miehiä, jotka eivät kättele naisia.
Joudun omituisten kommenttien johdosta lisäämään tähän syntymävuoteni. Se on 1956. En ole siis edes keski-ikäinen millään kriteerillä. Olen vanha! Ja ainakin minun elämänkokemuksellani joudun toteamaan, että väite "Ikä on vain numero" on p-puhetta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu