Nordstream ei ollut eikä ole poliittinen hanke

Besserwisseröijät ovat mielestään olleet 20 vuotta oikeassa kun ovat varoittaneet Venäjästä ja Putinista. He siis tiesivät jo 20 vuotta sitten, että Putin pysyy vallassa tuon ajan ja degeneroituu yrittämään toteuttaa pimeimmätkin haaveensa. Ja tässä katsannossa tietenkin Nordstream 1 ja 2 olivat poliittisia hankkeita – Venäjän tapa päästä kiristämään länttä.

Olen täysin eri mieltä. Nordstreamista on tehty poliittinen riskihanke puhtaasti EU:n toimesta. Venäjä olisi toimittanut kaasua ja öljyä ihan normaalisti, jos EU ei olisi ryhtynyt tuontia rajoittamaan. Itsestään selvää on, että kun EU alkaa omasta puolesta vähentämään energiaostojaan Venäjältä, Venäjä pyrkii ja on onnistunut saamaan uusia asiakkaita öljylleen ja maakaasulleen. EU:n moraalin mukaan se voi irtisanoa sopimuksensa, mutta Venäjällä on velvollisuus noudattaa  niitä?

Koko pakotepolitiikka on EU:n osalta hyvesignalointia jolla ammutaan itseään jalkaan. Venäjää ei ole valitettavasti haitannut juuri lainkaan EU:n sulkutoimet. Uusia asiakkaita on löytynyt ja hinnat nousseet. Venäjältä tulvivat turistit kertovat että rupla on vahva. Samaan aikaan EU yrittää pyristellä naurettavilla toimilla Venäjän energiasta irti. Kylmä tosiasia vain on, että uusiutumattomia raaka-aineita tuhlaileva, sattumasähköä tuottava ja ongelmajätevuoria jättävä aurinko- ja tuulienergia ei nyt eikä nähtävässä tulevaisuudessa pysty korvaamaan öljyä ja maakaasua. Realiteetti on, että lyhyellä aikavälillä ainut pelastus on kivihiili ja pitemmällä fuusio- ja fissioenergia.

Täältä Riihimäeltä on kiva neuvoa EU:n poliitikkoja: Järkevintä olisi jatkaa kauppaa Venäjän kanssa – business as usual. Ja käyttää kukoistavan talouden rahoista osa Ukrainan sotilaalliseen avustamiseen. Nythän siihen ei ole kohta varaa kun oma talous sakkaa, kiitos kotikutoisten toimien. Taisi olla Rokka joka totesi että sota loppuu sotimalla. Ainut kestävä rauha Ukrainaan saadaan kun Ukraina heittää neukut helvettiin Ukrainan maaperältä. Ja siihen he varmasti kykenevät. Populaatiota on 15 kertaa enemmän kuin Suomella talvi- ja jatkosodan aikaan. Ja avustus on jo nyt massiivista. Lisää rautaa rajalle, sanon minä.

Itsestään selvää on, että jos ja kun Venäjä heitetään Ukrainasta pihalle, se on valtava nöyryytys entiselle suurvallalle. Ainut tapa on löytää syntipukki kaikelle. Se on luontevasti Putin, joka on käytännössä pakko heittää bussin alle kun Venäjä joutuu vetäytymään.

Nykyisillä EU:n toimilla vain rikastutetaan Venäjää ja pitkitetään sotaa, kun raaka-aineen hinnat kohoavat ja köyhdytetään ja palellutetaan omaa kansaa.

LassiLappalainen
Riihimäki

Aatemaailmaltani olen sitoutunut.
Vakaumukseni estää kättelemästä miehiä, jotka eivät kättele naisia.
Joudun omituisten kommenttien johdosta lisäämään tähän syntymävuoteni. Se on 1956. En ole siis edes keski-ikäinen millään kriteerillä. Olen vanha! Ja ainakin minun elämänkokemuksellani joudun toteamaan, että väite "Ikä on vain numero" on p-puhetta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu