Orpo petaa kysymyksillään tietä porvarihallitukselle
Porvarihallitusta pukkaa, otsikoin ennen vaaleja blogissani. Kun nyt lukee noita Orpon kysymyksiä, oikeastaan mikään ei ole sellainen joihin Perussuomalaisten pitäisi vastata siten, että Kokoomuksen ja Perussuomalaisten sukset menisivät ristiin jo neuvotteluvaiheessa. Suhtautuminen EU:hun ei ole Perussuomalaisille kynnyskysymys. Hiilineutraaliudesta ja ilmastonmuutoksestakin kysytään aika miedosti, joten Perussuomalaiset voivat kirjata vastauksensa niin että oma Eskon puumerkki tulee mukaan.
Ja loppuun huomio: Miksi näitä kysymyksiä on muka 24? Osassa kysymyksistä on itse asiassa kolme. Olen muistavinani että vastaavissa aiemmissa neuvottelunavauksissa on nähty sama ilmiö.
Ja kun Purra on korostetun hiljaa pakkoruotsista, hyvinkin voi olla että Keskusta muodostaa opposition tuttujen hallituskumppaneidensa kanssa ja RKP ja Perussuomalaiset muodostavat epäpyhän allianssin.
Ilmoita asiaton viesti
Jokainen joutuu luovimaan ja antamaan periksi asioita. Kukaan ei saa täysimääräisinä haluamaansa.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllähän se varmaan niin on, että jos RKP tulee hallitukseen, niin pakkoruotsin lakkautus siirtyy taas neljällä vuodella kohti tulevaisuutta. Sanna Marinhan oli lakkauttanut pakkoruotsin puhumisen, mutta vain omalta kohdaltaan.
Ilmoita asiaton viesti
Kysymyksissä ei mainittu kokoomuksen sitoutumista 2035 hiilineutraaliuteen. RKP on myös tähän sitoutunut. Vihreä siirtymä ja esim. tuulivoima ym. on unohdettu. Tarkoituksena lienee unohtaa ympäristöasiat ja keskittyä leikkauksiin.
Mielenkiintoista, jos RKP sivuuttaa nämä asiat plus maahanmuuton, kehitysavun, kielikysymyksen ym.
Ilmoita asiaton viesti
Eikö nyt ole ensijsijaiseti tärkeätä saada SUomi uuteen kuosiin. Nuo ilmasto sun muut jutut voidaan tehdä sitten kun on päästy tasapainoon rahojen kanssa sillä nyt nuo ”arvot” ovat vieneet veroeuroja tuhottoman määrän. Nyt on Suomen ja suomalaisten ihmisten vuoro välillä! 4 vuotta on menty sellaisten puolueiden talutusnuorassa jossa kaikki muut olivat tärkeysjärjestyksessä meitä suomalaisia ennen.
Ilmoita asiaton viesti
Vuosiluku ei ole oleellinen.Vahva panostus on EK puolueelle sydämen asia.
Ilmoita asiaton viesti
Niinhän se menee. Olisiko kysymysket pitänty panna demariystävällismielisiksi?Demarit oliva vallassa 4 vuotta ja eiköhän se riitä tähän hätään? Kovasti eivät aikaansaaneet ainakaan vähäosaisten ja eläkeläisten hyväksi eikä varsinkaan teollisuuden.
Ilmoita asiaton viesti
Kysymys 23, ja sen jälkimmäinen osa on mielenkiintoinen.
”Jos ette ole valmiita osallistumaan hallitusvastuuseen, oletteko valmiita tukemaan puolueenne tavoitteiden toteuttamista hallituksen ulkopuolelta?”
Ilmoita asiaton viesti
Vrt SD naapurissa.
Ilmoita asiaton viesti
Naapurissa SD kasvatti äänimääräänsä mutta joutui oppositioon. Näin kävi suomessakin. Erona se, että toisin kuin Ruotsissa, Suomen SD ei noussut suurimmaksi puolueeksi. Vaikka olisi, oppositio olisi kutsunut Ruotsin tapaan.
Ilmoita asiaton viesti
SD = Sverigedemokraterna
Ilmoita asiaton viesti
Äh niinpä tietysti. Kiitos korjauksesta. Miten Ruotsin sossut lyhennetäänkään?
Ilmoita asiaton viesti
Kokoomus on tuuliviiripuolue. Sipilän hallituksessa persujen uusi johto ei kelvannut kepulle ja kokkareille. Nyt sitä samaista linjaa imetään ja nuollaan hallitukseen. Sivistysporvari on käsitteenä kuollut.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä vaan. Olisihan se toisaalta outoa, jos porvarien puolue hakisi kysymyksillään hallitukseen vasemmistoa toimintoja jarruttamaan.
Ilmoita asiaton viesti
Tulee mieleen vanha opettavainen tarina ”Vatsassa variksen vala”..
https://www.taloustaito.fi/blogit/mikael-kirkko-jaakkola/tyossakayvan-keskiluokan-talous-vaikutti-vaalitulokseen-enta-hallitusohjelmaan/?utm_source=Veroviikko&utm_medium=email&utm_campaign=Veroviikko&liana_pv=81cf627543e46b12404a4cea4e046736#3ab6c973´
Ilmoita asiaton viesti