Parempaa rasismia

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Anderssonin väitetään sanoneen, että vasemmistolainen väkivalta on parempaa kuin oikeistolainen. No, ei se ihan noin mennyt. Tästä artikkelista voi lukea lisää :

https://blogit.kansanuutiset.fi/politiikan-pikajuna/suosituin-li-andersson-meemi-olikin-trollaus/

Li siis väittää, että vasemmistolainen väkivalta ei kohdistu ihmisryhmiin. Kun lukee äärivasemmiston pidäkkeettömästä riehumisesta G20 kokouksissa…

https://www.aamulehti.fi/a/200251028

…voisi päätellä että Lin mukaan poliisit eivät ole ihmisiä. Onkohan tämä laajemminkin vasemmistoliiton jäsenten ja äänestäjien ihmiskäsitys?

Mutta siis väljästi tulkiten Lin mukaan on olemassa parempaa ja huonompaa väkivaltaa.

 

Mielestäni on olemassa myös huonompaa ja parempaa rasismia. Seuraavassa muutama esimerkki meiltä ja muualta:

1. Jostakin minulle käsittämättömästä syystä Suomessa järjestetään edelleen missikisoja. Vuoden 2017 Miss Helsinki-kisan finalisteiksi valikoitui 10 naista. Näistä yhdeksän oli todellisia kaunottaria ja yksi tavallisen viehättävän näköinen nainen. Tämä tavallisen viehättävä nainen valittiin missiksi:

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/sephora-ikalaba-on-miss-helsinki-2017/6253526#gs.6lxpbw

Valittu oli ihonväriltään erilainen kuin kaikki muut. Koska asia ei mediassa herättänyt mitään huomiota, tulkitsen tämän valintaprosessin paremmaksi rasismiksi.

 

2. Jari Tervo on useaan kertaan nimitellyt suomalaisia rasisteiksi mitä halventavin määrein, Tässä vain yksi esimerkki:

https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/432407-jari-tervo-tarayttaa-hurjan-vaitteen-hsssa-suomalaisten-rasismin-syyna-autismi

Tervo on saanut viranomaisilta ja medialta rauhassa jatkaa kaikkien suomalaisten rasistista halventamista. Nimittely tuntuu oudolta sitä taustaa vasten, että Suomessa ei ole ollut koskaan rotulakeja tyyliin Etelä-Afrikka tai USA ja kaikkien kansainvälisten tutkimusten mukaan Suomessa vallitsee esimerkillinen demokratia ja tasa-arvo. Tulkitsen Tervon kirjoittelun paremmaksi rasismiksi.

3. Sosiaalidemokraatti Husu Hussein toisti Tervon väitteen Suomesta rasistisena maana ja lisäksi väitti kaikkia perussuomalaisia rasisteiksi. Kaiken huipuksi hän epäsuorasti toivoi että kaikki persut joutuisivat paikkaan josta ei ole paluuta. Minun korviini tämä kommentti toi kaikuja Holokaustista. Hyvinkin kontroversiaali persu Sebastian Tynkkynen on oheiselle videolle koonnut viiden persuja äänestäneen maahanmuuttajan kommentit Husulle:

https://www.youtube.com/watch?v=KDMnYDjxoLI

Tässä jutussa taas yksi rikosoikeuden professori toteaa, että Husun kommentti täyttää kansanryhmää vastaan kiihotuksen kriteerit:

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006184539.html

Koska kuitenkin viranomaisten mielestä näin ei ole, tulkitsen Husun tviittaukset paremmaksi rasismiksi.

 

4. Kansainvälisiä esimerkkejä paremmasta rasismista löytyisi runsaasti, mutta nostan sen kaikkein tunnetuimman ja samalla tuntemattomimman.

Raskaan sarjan nyrkkeilyn olympiavoittaja Cassius Clay vaihtoi ”orjan nimensä” Muhammed Aliksi käännyttyään rauhan uskontoon ja tällä nimellä hän kohosi legendaariseksi maailmanmestariksi. Cassius sain nimensä – ei suinkaan orjalta – vaan orjuutta vastaan konkreettisestikin taistelleelta kansalaiselta, Cassius Marcellus Claylta:

https://en.wikipedia.org/wiki/Cassius_Marcellus_Clay_(politician)

Yhdysvaltoihin tuotiin aikanaan noin 400 000 orjaa Afrikasta. Siinä on toki 400 000 liikaa.Nyt noita orjien jälkeläisiä on tilastojen mukaan USA:ssa 42 miljoonaa. Vuosien 650 – 1905  välissä islamilaisiin arabimaihin rahdattiin pääasiassa Saharan eteläpuolisesta Afrikasta noin 18 miljoonaa orjaa.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Orjuus

Ymmärtääkseni Arabian niemimaalla ei ole juuri jälkeäkään noiden orjien jälkeläisistä – nykyaikaista orjuuttahan siellä harjoitetaan edelleen, kuten Qatarista kertovista uutisista olemme saaneet lukea.

Muhammed Alin tarina on nielaistu karvoineen maailman mediassa. Ainut johtopäätös, minkä voin tehdä on, että rauhan uskonnon harjoittama rasismi, vaikka monikymmenkertaisesti suurempaa ja ilmeisesti valtavasti raaempaa, on parempaa rasismia kuin kristittyjen harjoittama.

 

 

 

 

 

LassiLappalainen

Aatemaailmaltani olen sitoutunut. Vakaumukseni estää kättelemästä miehiä, jotka eivät kättele naisia. Joudun omituisten kommenttien johdosta lisäämään tähän syntymävuoteni. Se on 1956. En ole siis edes keski-ikäinen millään kriteerillä. Olen vanha! Ja ainakin minun elämänkokemuksellani joudun toteamaan, että väite "Ikä on vain numero" on p-puhetta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu