Pari huomiota kehitysmaa USA:n välivaaleista

Floridan kuvernööriksi valittiin valtavalla äänivyöryllä republikaani Ron DeSantis. Tässä jutussa kerrotaan, että DeSantisin kuvankaunis ja oppinut vaimo haluaa presidentin vaimoksi.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009193716.html

Jos Suomessa joku nainen ilmoittaisi kunnianhimonsa tasoksi  tulla presidentin vaimoksi, moinen tuhoaisi ehdokkaan uran ja todennäköisesti oman työuransakin. Syystä mielestäni.

Massachuchettin kuvernööriksi valittiin julkisesti lesbo Maura Healy. Ensimmäinen julkisesti lesbo kuvernööri maan historiassa. Vasta nyt. Ja omasta mielestään tietenkin toimii esimerkkinä ja mallina kaikkialla maailmassa.

https://yle.fi/a/3-12674126/64-3-119818

Jotenkin tulee mieleen, kun presidentti Obama aikoinaan julisti Yhdysvallat maailman johtajaksi ilmastonmuutoksen ehkäisyssä. Siis maa, josta lähes tyystin puuttuu julkinen liikenne, valtatien toisella puolella olevaan ravintolaan pitää mennä autolla kun mitään kevyen liikenteen väyliä ei ole ja niin edelleen . Miten voi johtaa jos on 20 vuotta jäljessä?

USA onkin monessa suhteessa kehitysmaa, kuten tämän artikkelin kirjoittaja mielestäni onnistuneesti listaa:

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/9a59b207-e603-4b15-a5db-95f37a07d2d6

Oman ja muutaman minua paremmin todellisuudesta perillä olevan henkilön kokemusten perusteella artikkelin listaan voi lisätä sen yleisen huomion, että vaikka maassa kehitetään ihan maailman huippuluokan sovelluksia tietotekniikassa, sen arkinen käyttö on usein jäljessä Ugandan vastaavasta.  Verot maksetaan shekeillä vuoden lopussa. Samaten kaasulasku käydään maksamassa paikan päällä shekillä. Listaa riittäisi.

LassiLappalainen
Riihimäki

Aatemaailmaltani olen sitoutunut.
Vakaumukseni estää kättelemästä miehiä, jotka eivät kättele naisia.
Joudun omituisten kommenttien johdosta lisäämään tähän syntymävuoteni. Se on 1956. En ole siis edes keski-ikäinen millään kriteerillä. Olen vanha! Ja ainakin minun elämänkokemuksellani joudun toteamaan, että väite "Ikä on vain numero" on p-puhetta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu