Persuus ei määritä minua

Monelle Puheenvuoron blogistille ja kommentoijalle perussuomalaisuuden synonyymi tuntuu olevan ”untermensch”. Persut ovat tyhmiä, rasisteja ja vähintään piilonatseja. Minuakin eräs kommentoija nimitti oikopäätä persuksi (=idiootiksi kommentoijan arvomaailmassa) kun arvostelin islamilaista ideologiaa.

Halla-aho tuoreessa Jari Korkin haastattelussa toisti väitteensä, että Perussuomalaiset ja Vihreät ovat selkeimmät vaihtoehdot äänestäjille. Aiemmin hän on todennut, että tämä jako on uusi normaali ja vasemmisto – oikeisto määrittely ei enää päde. Molempien selkeiden vaihtoehtopuolueiden kannatus on viime mittauksissa pysähtynyt paikoilleen, joten ainakin minun mielestäni molemmat ovat ääänestäjien mielissä ”perinteisiä” puolueita.

Suurempi ongelma on mielestäni ihmisten kategorisointi puoluekannan perusteella. Kannatuksen muutoksethan ovat olleet viime vuosina valtavia – ääriesimerkkeinä Keskusta, 25% kannatuksesta ennen 2015 vaaleja nykyiseen 10% tietämiin ja Perussuomalaiset, melko tarkkaan päinvastainen kehitys 2017 jälkeen. Miten demareita, kokoomusta tai keskustaa ennen äänestänyt normaalikansalainen onkin muuttunut yhtäkkiä rasistiääliöksi?

Suomessa on toki vaalisalaisuus, mutta paljastan itseni tässä suhteessa ihan vapaaehtoisesti. Olen viime vaaleissa äänestänyt useimmiten Perussuomalaisia. Viime eduskuntavaaleissa en näin tehnyt enkä kaksissa edellisissä presidentinvaaleissa. Äänestin molemmilla presidentinvaalikierroksilla Pekka Haavistoa. Miksi? Vaikka mielestäni vihreiden ideologia ja ennen kaikkea käytännön politiikka on Suomen taloudelle ja maapallon hyvinvoinnille lähinnä vahingollista, minulla oli ja osittain on vieläkin käsitys, että Pekka Haavisto on pätevä, monipuolisesti informoitu ulkopolitiikan osaaja.

Tosin viime aikaiset tapahtumat – uutisointi Haaviston työtavoista ja suhtautumisesta alaisiinsa ja tapaus al-hol – ovat aiheuttaneet sen, että jos vielä Tellusta tallustan kun seuraavan kerran Suomeen valitaan presidenttiä, en äänestä Haavistoa viidettä kertaa.

Jälkikirjoitus 27.1. Väitän tuossa yllä äänestäneeni Haavistoa neljä kertaa. Haperoituva muistini petti enkä muistanut että Sauli I valittiin toisella kertaa suoraan ensimmäisellä kierroksella. Alla kommenttiosiossa Seija Lund pääsi rokottamaan minua persuihin liittyvällä stereotypialla tästä mokasta. Näin olisin menetellyt itsekin vastaavassa tilanteessa. Moka mikä moka joka ei selittelyillä parane.
Lassi

LassiLappalainen

Aatemaailmaltani olen sitoutunut. Vakaumukseni estää kättelemästä miehiä, jotka eivät kättele naisia. Joudun omituisten kommenttien johdosta lisäämään tähän syntymävuoteni. Se on 1956. En ole siis edes keski-ikäinen millään kriteerillä. Olen vanha! Ja ainakin minun elämänkokemuksellani joudun toteamaan, että väite "Ikä on vain numero" on p-puhetta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu