Positiivinen syrjintä ja käänteinen rasismi – Orwellilaisia kiertoilmaisuja, joilla perustellaan oma rasistinen maailmankuva

Positiivinen syrjintä on tullut kielenkäyttöön jo vuosia sitten. Sillä tarkoitetaan, mikäli oikein olen ymmärtänyt, tätä tilannetta: On kaksi työhistorialtaan ja koulutukseltaan tasavertaista hakijaa työpaikkaan. Näistä kahdesta valitaan maahanmuuttaja positiivisen syrjinnän perusteella.

Ensinnäkin, jos jotakuta ihmistä syrjitään syntyperän tai ihonvärin perusteella, se on syrjintää, ei muuta. Suorastaan tragikoomiseksi positiivisen syrjinnän tekee, kun sen perusteita aletaan tarkemmin ajattelemaan. Molemmat hakijat ovat siis tasavertaisia pätevyydeltään. Miksi sitten tätä maahanmuuttajaa pitää suosia? Ainut looginen selitys on, että hän on jotenkin luonnollisesti heikkolahjaisempi tai mystisesti  vajaampi kuin kantaväestöön kuuluva. Siis positiivinen syrjintä perustuu rasistiseen asenteeseen maahanmuuttajia kohtaan!

Käänteinen rasismi on termi, johon ainakin minä törmäsin vasta Valtaoja-gatessa. Ymmärrykseni mukaan käänteinen rasismi tarkoittaa vähemmistön edustajan rasismia enemmistön edustajaa kohtaan. Ehkä tässä on vielä jotain sävyeroja.  Toimittaja Ebrahimi leimasi ja luokitteli Valtaojan hänen sukupuolensa ja ihonvärinsä perusteella. Mitä tämä on: puhdasta rasismia!

Ei siis ole olemassa positiivista syrjintää eikä käänteistä rasismia. On vain syrjintää ja rasismia.

+9
LassiLappalainen
Riihimäki

Aatemaailmaltani olen sitoutunut.
Vakaumukseni estää kättelemästä miehiä, jotka eivät kättele naisia.
Joudun omituisten kommenttien johdosta lisäämään tähän syntymävuoteni. Se on 1956. En ole siis edes keski-ikäinen millään kriteerillä. Olen vanha! Ja ainakin minun elämänkokemuksellani joudun toteamaan, että väite "Ikä on vain numero" on p-puhetta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu