Puolen litran kossulekan hinnoittelurakenne Alkossa

Näin infernaalisen juhannuskrapulan merkeissä otsikon keveämpi aihe sallitaan?

Klassinen kossuleka puolen litran lasipullossa lienee edelleen viiden eniten myydyimmän yksittäisen tuotteen joukossa Alkossa. Suurimmat eurot ja kappaleet tulevat Alkolle ainakin toistaiseksi tuhansista viineistä. Tuo kossuleka maksaa nyt Alkossa 16,59€.

Alkon sivuilta löytyy tavarantoimittajille tarkoitettu hintalaskuri jolla voi laskea, mikä hinta Alkon myymälään asiakkaalle muodostuu, kun tuotetta tarjoaa tiettyyn hintaan Alkolle. Tämä laskuri käytännössä kertoo normaalissa liiketoiminnassa liikesalaisuuksiksi laskettavia tietoja, mutta koska tuo laskuri on avoinna kenelle tahansa joka osaa sitä etsiä, paljastelen tässä sitten Alkon liikesalaisuuksia.

”Tarjoan” siis  Alkolle etyylialkoholijuomaa puolen litran lasipullossa ja katson millä tarjoamallani hinnalla vähittäismyyntihinnaksi tulee runsas 16€.

Tässä lopputulos:

Alkon ostohinta: 4€ sis alv – tarkennus jälkikäteen: laskurissa ei huomioitu alkoholiveron vaikutusta alviin, eli oikeasti Alko maksaa tuosta kossulekasta noin 1,5€ sis alv.
Alkon kate: 64 senttiä!
Alkoholivero: 10,41 €
Palpan kierrätysmaksu: 9 senttiä
Pantti: 8 senttiä
Alv: 1,2 €

Hinnaksi muodostuu 16,3€ aboutish.

Eli Alko ostaa tuon kossulekan parikymmentä senttiä yli neljän euron.

Tsekkasin vastaavasti mitä noin 10€ viinipullon Alkon kate ja alkoholivero ovat. Lukemat tässä: kate 93 senttiä, alkoholivero 3,4€

Näiden laskelmien pohjalta minulla on sinulle, rakas lukija, tarjolla presidentilliset kolme pointtia:

  1. Alkolla ei ole mitään tekemistä kalliin alkoholin kanssa
  2. Jos tilaat ulkomaisesta verkkokaupasta alkoholituotteita kotiisi ja  maksat juomista alkoholiveron kuten ainakin nykyinen lainsäädäntö vaatii, et hyödy ostoksesta taloudellisesti mitään, todennäköisesti tappiota tulee
  3. Jos Alko pystyy myymään asiakkaalle 16€ maksavan tuotteen 64 sentin katteella kannattavasti, ainakaan tehoton tuo yritys ei ole. Päinvastoin.

 

 

 

 

 

LassiLappalainen
Riihimäki

Aatemaailmaltani olen sitoutunut.
Vakaumukseni estää kättelemästä miehiä, jotka eivät kättele naisia.
Joudun omituisten kommenttien johdosta lisäämään tähän syntymävuoteni. Se on 1956. En ole siis edes keski-ikäinen millään kriteerillä. Olen vanha! Ja ainakin minun elämänkokemuksellani joudun toteamaan, että väite "Ikä on vain numero" on p-puhetta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu