Putin, Nato, juutalaiset, kristinusko

Kiihkeimmät Naton kannattajat ovat odottaneet Suomen liittymistä Natoon jo vuosikymmeniä samalla innolla kuin kristityt kohta 2000 vuotta Jeesuksen toista tulemista. Molempien toive on tuntunut aivan turhalta. Pelkään pahoin, että kristityt saavat odottaa Jeesusta vielä toiset 2000 vuotta. Sen sijaan märkiä päiväunia Suomesta Naton jäsenenä nähneet tulevat mitä suurimmalla todennäköisyydellä näkemään unelmansa toteutuvan. Kiitos Putinin seko- ja raivopäisen hyökkäyksen Ukrainaan. Muuten odottelisimme loputtomiin sitä oikeaa väliä hakea Natoon ja kuvittelisimme, että Nato-optio on meidän käytettävissämme aina ja ikuisesti.

Voisi siis kuvitella, että nämä tahot osoittaisivat kiitollisuutta Putinille hänen tekosistaan. Ei taida olla tulossa.

Näen tässä tietyn analogian kristinuskon syntyyn. Kristinuskon ydin on Jeesuksen ristinkuolema. Jos ei nuo ilmeisesti muutama kymmenen huutelijaa pääsiäisperjantaina olisi huutaneet Barabbasta Jeesuksen sijaan pelastettavaksi ristinpuulta, olisiko koko kristinuskoa olemassakaan? Kuitenkaan en ole lukenut enkä kuullut että kristityt olisivat tästä työstä juutalaisia koskaan kiittäneet. Päin vastoin, noiden muutaman kymmenen örveltäjän teosta on parin vuosituhannen aikana syytetty juutalaisia kansana ja käytetty yhtenä keppihevosena juutalaisten syrjimiseen. Tässä yhteydessä lienee syytä todeta, että natsit eivät tätä käyttäneet syynä juutalaisten vainoon. Natsismissa Hitler korvasi jumalan. Juutalaiset vain olivat ahkerina, älykkäinä ja omassa kulttuurissaan pitäytyneinä hyvä syntipukki.

Nykyään kristityt pääsääntöisesti suhtautuvat positiivisesti juutalaisiin ja juutalaisuuteen. Kiitollisuutta juutalaisten oleellisesta kontribuutiosta kristinuskon syntyyn ei kuitenkaan ole syntynyt. Kuten ei ehkä Putiniakaan kiitellä laajasti Suomen liitymisestä Natoon?

0
LassiLappalainen
Riihimäki

Aatemaailmaltani olen sitoutunut.
Vakaumukseni estää kättelemästä miehiä, jotka eivät kättele naisia.
Joudun omituisten kommenttien johdosta lisäämään tähän syntymävuoteni. Se on 1956. En ole siis edes keski-ikäinen millään kriteerillä. Olen vanha! Ja ainakin minun elämänkokemuksellani joudun toteamaan, että väite "Ikä on vain numero" on p-puhetta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu